Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Εκοιμήθη ο Παπα-Γιάννης της Αμφίκλειας

Βαρύ πένθος στην Φθιώτιδα για τον σεβάσμιο γέροντα, που είχε πολλά πνευματικά παιδιά σε όλη την Ελλάδα - Η κηδεία του θα γίνει στις 2:30' το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμέων, στην Αμφίκλεια.
Ο ιερέας Ιωάννης Πανέρης εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών. Είχε καταγωγή από Χίο, και άγνωστο πως, εδώ και πάνω από μισό αιώνα διακονούσε στην περιοχή της Αμφίκλειας.
Ήταν τόσο καλός ιερέας που η φήμη του γρήγορα ξεπέρασε τα όρια του νομού Φθιώτιδας. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στην Αμφίκλεια ερχόντουσαν πιστοί απ όλη την Ελλάδα για να εξομολογηθούν και πάρουν την ευλογία του Παπα-Γιάννη.
Ακόμα και τον τελευταίο καιρό που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα λόγω γήρατος, ο Παπα-Γιάννης δεχόταν κόσμο που επιθυμούσε να πάρει την ευλογία του.
Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για αυτόν με απέραντο σεβασμό και αγάπη και κανουν λόγο για έναν ιερέα απόλυτα αφιερωμένο στο Θεό, που βοηθούσε όλους όσους είχαν ανάγκη.
Η εξόδιος ακολουθία του Παπα-Γιάννη θα γίνει στις 2:30' το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμέων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Αμφίκλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.