Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν για διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες, σε Άνω Μπράλο, Μόδι, Κάτω Τιθορέα, Λευκοχώρι και σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.
Ταυτοποιήθηκαν (5) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη συλληφθεί από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας (την 31-05-2016 κατόπιν Εντάλματος) και Θηβών (την 26-06-2016) αντίστοιχα και είναι έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι δράστες ενέχονται συνολικά σε (2) ληστείες, (13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία κ.α., η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.
Ταυτοποιήθηκαν συνολικά πέντε (5) μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 37, 28 και 18 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 44 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι δύο μέλη της σπείρας είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς είχαν συλληφθεί:
Την 31-05-2016 στη Λαμία ο 30χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Θηβών, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λαμίας, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία (σχετικό το από 01-06-2016 Δελτίο Τύπου μας).
Την 26-06-2016 στη Θήβα ο 37χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ως «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών σε περιοχές της Θήβας (σχετικό το από 27-06-2016 Δελτίο Τύπου μας).
Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 19-04 έως και 31-05-2016, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών και ληστειών.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:
Ληστεία, πρωινές ώρες της 09-05-2016 στον Άνω Μπράλο Φθιώτιδας, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένης το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Ληστεία, μεσημβρινές ώρες της 18-05-2016 στο Καλαπόδι Αταλάντης Φθιώτιδας, όπου ακινητοποίησαν ηλικιωμένο και αφαίρεσαν από την οικία του ένα κυνηγετικό όπλο. Για την συγκεκριμένη περίπτωση συνελήφθη ο 30χρονος την 31-05-2016.
(13) κλοπές από οικίες, στις περιοχές Αταλάντη, Θεολόγο, Μαλεσίνα, Αρκίτσα, Λιβανάτες (δύο περιπτώσεις), παραλία Καινούργιου, Μαρτίνο (δύο περιπτώσεις), Μόδι, Κυρτώνη, Προσκυνά και Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, το χρονικό διάστημα από 26-04 έως και 30-05-2016.
(1) απόπειρα κλοπής από οικία, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας, την 12-05-2016.
Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.
Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.