Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Πρώτη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου

ΕΝΦΙΑ
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή του φόρου των ακινήτων να καταβάλλεται σε πέντε δόσεις. Μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας όλα τα εκκαθαριστικά ήταν στο TAXIS διαθέσιμα στον λογαριασμό κάθε χρήστη.
Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φθάσει στα 2,65 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή και πέρυσι. Η βεβαίωση επίσης του φόρου παραμένει στα 3,4 δισ. ευρώ ή στο 1,9% του ΑΕΠ.
Περίπου 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν από 10 έως 50 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, άλλες 270.000 ποσό πάνω από 50 ευρώ και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.
Περίπου 60.000 είναι τα ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία φέτος δεν θα έχουν την έκπτωση του 20% ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα θα έχουν επιβάρυνση έως 25%.
Επίσης, ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, υπάγονται πλέον στον συμπληρωματικό φόρο με αύξηση συντελεστών.
Στις επιχειρήσεις αυξάνεται ο συμπληρωματικός φόρος ενώ καταργείται και η απαλλαγή για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα.
Συνολικά, 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο από πέρυσι γιατί ήταν στα όρια των κλιμακίων του βασικού φόρου και επειδή μειώθηκαν οι τιμές ζώνης είχαν όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.