Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πένθος για τον «πυρονόμο» της Αμφίκλειας, Βαγγέλη Πάνο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σε μη ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 47χρονου πυροσβέστη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος σε φωτιά στο Παρόρι Βοιωτίας κατέληξε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ιατροδικαστής εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες της Huff Post Greece, ότι ο Ευάγγελος Πάνος έπεσε νεκρός είτε από καρδιακό πρόβλημα είτε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, χωρίς όμως να μπορεί ακόμα να προσδιορίσει ποια από τις δύο αιτίες ήταν θανατηφόρα. Για το λόγο αυτό θα γίνει και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο ιατροδικαστής ζήτησε να γίνουν και ιστολογικές εξετάσεις.

Ο Ευάγγελος Πάνος ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας με το τιμητικό προσωνύμιο «πυρονόμος».
Ο 47χρονος ήταν για χρόνια στην πρώτη γραμμή σε όλα τα πύρινα μέτωπα του νομού με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες του να τον αποκαλούν «πυρονόμο» γιατί ήταν ο πιο παλιός και έμπειρος πυροσβέστης της περιοχής. Η τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα βυθίστηκαν στο πένθος στο άκουσμα του θανάτου του.

Ο Ευάγγελος Πάνος, ο οποίος δεν είχε ιατρικό παρελθόν, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε μπροστά στους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες –τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις- αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 47χρονος υπηρετούσε στο κλιμάκιο της Αμφίκλειας και έτσι βρισκόταν στα πρώτα οχήματα που έφτασαν την περασμένη Κυριακή στο μέτωπο της φωτιάς στο Παρόρι. Όλοι τον ήξεραν για το φιλότιμό του. Οι συμπατριώτες του ένιωθαν περηφάνια για εκείνον ξέροντας ότι πέφτει στη μάχη και προσφέρει με την εμπειρία και την αξιοσύνη του. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και γνώστης του αντικειμένου.

Ο Βαγγέλης ήταν ανύπαντρος και έχει δύο αδέλφια, ένα εκ των οποίων είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Λειβαδιά. Η τελευταία φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα θρήνησε νεκρό ήταν το Σεπτέμβριο του 2014 όταν έχασε τη ζωή του ο πυροσβέστης Μάντζιος Ματθαίος στην προσπάθειά του να σώσει μία 44χρονη, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.   Αναδημοσίευση από Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.