Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Αμφίκλειας και την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της

Σε συνέχεια των προτάσεων μας προς τον Δήμο που κάναμε μέσω δημοσίευσης άρθρου στο blog AMFIKLIA στις 2 Απριλίου 2015, θα θέλαμε να συμβάλουμε στον δημόσιο διάλογο και να επαναλάβουμε τις προτάσεις μας προς τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, την Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας,και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο, καθώς πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στην μελλοντική ανάπτυξη της πόλης μας, κυρίως  σε τουριστικό επίπεδο αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων.

1.    Ανάδειξη και προβολή του Βοιωτικού Κηφισού στην περιοχή μας (ενδεικτικά σημεία έμφασης γέφυρα στο Κωμοπύλι, του Παπαλουκά ο μύλος) ώστε να προσελκύσουμε περιηγητικό και φυσιολατρικό τουρισμό. 
Κωμοπύλι

2.    Ανάδειξη και συντήρηση Ποδηλατικού μονοπατιού Αμφίκλειας.  
Καθώς είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος ο ποδηλατικός τουρισμός πλέον στην Ελλάδα, μπορούμε να προσελκύσουμε ένα μερίδιο και εμείς από την στιγμή που υπάρχει ένα πολύ ωραίο ποδηλατικό μονοπάτι, το οποίο βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μονοπάτι για τρέξιμο ή περίπατο.
Ποδηλατικό μονοπάτι Αμφίκλειας
3.    Ανάδειξη και προβολή της διαδρομής «Μονοπάτι Παρνασσού» τόσο στην μικρή όσο και στην μεγάλη διαδρομή του, ώστε να προσελκύσουμε ορειβατικό ή περιηγητικό  τουρισμό καθ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο όταν γίνεται ο αγώνας, καθώς είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένη και ραγδαίως αναπτυσσόμενη αυτή η μορφή τουρισμού.
Μονοπάτι Παρνασσού
4.    Ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στους νέους δρόμους που δημιουργήθηκαν με το νέο σχέδιο πόλης της Αμφίκλειας (στις περιοχές Κουμπουριανά και μετά το Γυμνάσιο Αμφίκλειας)
Τα σημεία που είναι σε κίτρινο κύκλο
5.    Καλλωπισμός του χώρου Πάρκιγκ δίπλα από την Κεντρική πλατεία Αμφίκλειας. (Και οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμφίκλειας που διαμόρφωσε την σκάλα από το επίπεδο της πλατείας προς το πάρκιγκ με προσωπική εργασία των μελών του, καθώς και όσους χορηγούς συνέβαλλαν με τη τοποθέτηση πλαϊνής σιδερένιας κουπαστής στην σκάλα).

6.    Ανάδειξη και προβολή της Ιεράς Μονής Δαδιού όπως και στα δεκάδες γραφικά εξωκλήσια που υπάρχουν  στην Αμφίκλεια,  με στόχο την προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού.
  

7.    Ανάδειξη και προβολή του Παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας με δράσεις που θα τον διαφημίζουν (Ενδεικτικά φωτογραφίες, βίντεο, σήμανση με ταμπέλες, ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική πλατεία που είναι και το μεγαλύτερο σημείο συγκέντρωσης επισκεπτών), ώστε να μπορούν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας να κατευθυνθούν και περπατήσουν μέσα στα στενά του και να περιηγηθούν, καθώς τώρα ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη του και ακόμη πιο λίγοι τον έχουν περπατήσει.  Και φυσικά όποιος έχει πάει βόλτα έχει μείνει ενθουσιασμένος με την εικόνα που έχει πλέον , μετά την ολοκλήρωση των έργων λιθόστρωσης των δρόμων που τον περιβάλουν.
 

8.    Συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης της Αμφίκλειας, ειδικά στο κομμάτι που βρίσκεται από την  πάνω πλατεία μέχρι το Αλωνάκι από την μία και προς το νεκροταφείο από την άλλη, όπως επίσης και η περιφερειακή οδός,  καθώς πλέον οι δρόμοι έχουν γεμίσει λακκούβες και έχουν φθαρεί επικίνδυνα. (Ενώ καλό θα είναι όταν ολοκληρώνονται τα έργα αλλαγής του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή να επιδιορθώνεται ο δρόμος όπως ήταν στην πρότερη κατάσταση και όχι με ημίμετρα).

9.    Αναστήλωση και ανάδειξη του πάνω γεφυριού που γκρεμίστηκε από τα νερά του ποταμού Κηφισού πριν από δύο χρόνια σχεδόν.  Και δυστυχώς καμία ενέργεια δεν έχει υπάρξει, από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα για την επιδιόρθωση του. Ευελπιστούμε σύντομα να ακούσουμε ευχάριστα νέα για αυτό το θέμα

10.  Ανάδειξη και καθαρισμός της αρχαίας λιθόστρωτης οδού που υπάρχει  στην τοποθεσία  "πιάνια" ανατολικά της Αμφίκλειας στο βουναλάκι που υπάρχει απέναντι από την χαράδρα Βαρσάμω και είναι ένας δρόμος που χρονολογείται από τα Ρωμαϊκά ή Βυζαντινά χρόνια και φτάνει μέχρι την άλλη πλευρά του βουνού στον δρόμο προς Κ. Τιθορέα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει προσβάσιμος στους επισκέπτες. (βλέπε χάρτη).  


      Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας οδού είναι καλυμμένη από πουρνάρια και έχει σχεδόν «εξαφανιστεί», που φανερώνει την αδιαφορία όλων για ένα τόσο σημαντικό αξιοθέατο.

11.  Ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης της Αμφίκλειας, (Γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο 5Χ5, κλειστό γυμναστήριο για μπάσκετ-βόλεϊ, γήπεδο beach volley {ναι για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει και τέτοιο στην Αμφίκλεια}, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ και δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τόσο για νέους όσο και για μεγαλύτερες ηλικίες, πέραν των τριών αθλητικών συλλόγων {ΓΣ Παρνασσός, ΑΣ Διόνυσος και Αρης Αμφίκλειας}, που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους σε αυτόν τον τομέα. 
Επίσης ανάπτυξη του αιωροπτερισμού -αλεξίπτωτο πλαγιάς καθώς στην Αμφίκλεια για όσους δεν το ξέρουν υπάρχουν ήδη 3 πίστες απογείωσης και θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε με προσέλκυση αθλητών αλλά και αγώνων (που κατά καιρούς γίνονται).
 

Θα θέλαμε και την δική σας γνώμη για αυτά που προτείνουμε μέσα από τα σχόλια σας όσο και από τα e-mail σας στο amfikleia@yahoo.gr
Επίσης θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε και να δημοσιεύσουμε και τις δικές σας προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας ή για προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, εφόσον έχετε και μας τις στείλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.