Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους  της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.

 Για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων  αιγοπροβάτων ,  η απογραφή διενεργείτε το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου και η κοινοποίηση της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείτε εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργεια   της που δεν ξεπερνά την 15η Δεκεμβρίου.
Για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων χοίρων , η απογραφή διενεργείτε εντός του μηνός Δεκεμβρίου  και η κοινοποίηση της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείτε εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργεια της .
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να προσκομίσουν το ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ / ΧΟΙΡΩΝ στα Τμήματα Κτηνιατρικής ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής στην οποία υπάγονται για την θεώρησή του και την καταχώρηση της απογραφής στην Ηλεκτρονική Βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr  και θα ενεργοποιηθούν από 1η Νοεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από 1η Δεκεμβρίου για τους χοίρους χωρίς να απαιτείται  η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου /χοιροτρόφου στις υπηρεσίες 
Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής, αδικαιολόγητη μεταβολή (αύξηση ή μείωση ) του ζωικού κεφαλαίου και ελλείψεις στην συμπλήρωση του μητρώου, αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο και επιβολή διοικητικών μέτρων (περιορισμούς, πρόστιμα κ.λ.π.) και περικοπές αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στις προαναφερόμενες ενέργειες.,
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.