Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση της Αυτοδιοίκησης στο Κοινοτικό Κατάστημα Μπράλου για το Πρόγραμμα CLLD/LEADER

Ενημέρωση και συζήτηση με τα προεδρεία των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Αμφίκλειας Ελάτειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ώρα 8.30 μ.μ. στις 17-08-2016 στο Κοινοτικό Κατάστημα Μπράλλου με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και  η Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης. Το Πρόγραμμα CLLD/LEADER :

Eυκαιρίες-Προοπτικές», στα πλαίσια του σχεδιαζόμενου Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER  Παρνασού-Οίτης».
 Στην συζήτηση ο Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας κ. Α.    Γώγος, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πρότασης που υπέβαλε η Αυτοδιοίκηση μαζί με τον ΟΑΣΕ στον διαγωνισμό του Υπ.
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις 20-06-2016. Στις 16/9/2016 θα υποβληθεί η Πρόταση του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER για την περιοχή Παρνασσού-Οίτης. Τώρα σε μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου με τους Φορείς τους περιοχής εντοπίζουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής και σχεδιάζουμε πιο συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης μέσω του CLLD/LEADER.

 Ο αντιδήμαρχος Θ. Βαφειάς, ο πρόεδρος του Μπράλλου Η. Καρμύρης και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προσδιόρισαν την  θέση  της  περιοχής στην σημερινή οικονομική συγκυρία, τις δυνατότητες, τα προβλήματα.
Αναλυτικά για την στοχοθεσία και την στρατηγική του σχεδιαζόμενου προγράμματος υπό το πρίσμα της προσέγγισης LEADER,  αναφέρθηκε ο κ. Β. Τσιτσιρίγκος  Δ/ντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ, προκειμένου η πρόταση να έχει διακριτή ταυτότητα, να είναι ρεαλιστική να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες, να υπηρετεί τους στόχους και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες .    
Στην συζήτηση επισημάνθηκαν οι δυσκολίες της περιόδου, που προκύπτουν με την κατάσταση των τοπικών οικονομιών, αλλά και η ανάγκη συνδυασμού των περιορισμένων πόρων σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις, η κινητοποίηση όλης της Αυτοδιοίκησης για να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία, για να δημιουργηθούν συνέργειες με έμφαση στη ν κοινωνική Οικονομία, στην Επιχειρηματικότητα στις συλλογικές δράσεις.
Ταυτόχρονα προσδιορίστηκε νέα εκδήλωση ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και συλλογικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής για την Κυριακή 20/08/2016 και ώρα 7 μ.μ.με αντικείμενο την αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις του Προγράμματος CLLD-LEADER που αφορούν τους Ιδιώτες και την Τοπική Οικονομία.   
Mπράλλος 17-08-2016
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.