Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η καλοκαιρινή εκδήλωση της "Δαδιώτικης Εστίας"

 Ένα από τα γνωρίσματα της Αμφικλειώτικης κοινωνίας ήταν και είναι η έντονη και ουσιαστική συλλογική δράση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών και δραστήριων Συλλόγων με ενδιαφέρουσες δημιουργικές δραστηριότητες. Χαρακτηριστική είναι η σύσταση από παλιά, του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>   http://www.breadmuseum.gr/o-syllogos/ του οποίου η συνολική δράση στοχεύει ώστε να μην συντηρεί απλά την παράδοση της περιοχής (τις ρίζες μας) σαν ένα Μουσειακό έκθεμα και μόνο, αλλά να την διατηρεί ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύει στις νεώτερες γενιές με πολλούς τρόπους.
    Ένας από τους τρόπους είναι και η διατήρηση πολυάριθμων χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών και οι συνεργασίες Πανελλαδικά με ομοειδείς Συλλόγους, με σκοπό την διοργάνωση εκδηλώσεων με αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς όπως έγινε και στις 13.08.2016 στηνΑμφίκλεια με μεγάλη επιτυχία, παρά τις καιρικές απειλές και τις αφύσικες για την εποχή χαμηλές θερμοκρασίες..    
Δ. Ι. Καλπύρης Αμφίκλεια 14.08.2016
Ενδεικτικά στιγμιότυπα ΔΙΚ: 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.