Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Πρόταση για τοποθέτηση infokiosks στην Αμφίκλεια

Επαναφέρουμε την πρότασή μας για την τοποθέτηση Διαδραστικού Ψηφιακού Σταθμού Πληροφόρησης (infokiosk) στην Αμφίκλεια, με σκοπό την Ανάδειξη και προβολή του Παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας με δράσεις που θα τον διαφημίζουν. (Ενδεικτικά φωτογραφίες, βίντεο, σήμανση με ταμπέλες, ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική πλατεία που είναι και το μεγαλύτερο σημείο συγκέντρωσης επισκεπτών), ώστε να μπορούν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας να κατευθυνθούν και περπατήσουν μέσα στα στενά του και να περιηγηθούν, καθώς τώρα ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη του και ακόμη πιο λίγοι τον έχουν περπατήσει.
Και φυσικά όποιος έχει πάει βόλτα έχει μείνει ενθουσιασμένος με την εικόνα που έχει πλέον , μετά την ολοκλήρωση των έργων λιθόστρωσης των δρόμων που τον περιβάλουν.

Στο μέτρο αυτό φυσικά ήταν πολύ σημαντική και η εκδήλωση που έγινε (strim food festival), και μπράβο στα παιδιά του ΤΟΣΥΝ που την σκέφτηκαν, στα στνεά δρομάκια του χωριού μας, τα οποία όσοι δεν τα γνώριζαν το είδαν και είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιάστηκαν.
Ενδεικτικά παρουσιάζουμε κάποιες φωτογραφίες από αντίστοιχα infokiosks, όπως αυτό που έχει τοποθετηθεί ήδη στην πόλη της Λιβαδειάς, (φωτό 1) και κάποια άλλα που που είναι τοποθετημένα σε διάφορες πόλεις, έτσι για να πάρουμε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε και φυσικά για να δείξουμε ότι το κοστος δεν θα είναι μεγάλο για να γίνει αυτό το τόσο σημαντικό κατά την γνώμη μας έργο που θα βοηθήσει στο τουριστικό κομμάτι. Τα infokiosks θα πρέπει κατά την γνώμη μας να περιλαμβάνουν εκτός από χάρτες, εικόνες και βίντεο από τον παραδοσιακό οικισμό και γενικά τις ομορφιές του τόπου μας. 
Με 2-3 τέτοια infokiosks στην κάτω πλατεία, στην πάνω πλατεία και ίσως κάπου αλλού στην είσοδο της πόλης μας ή σε άλλο κεντρικο της σημείο θα μπορέσουνε να ενημερώσουμε και να προτρέψουμε τον κόσμο που επισκέπτεται την Αμφίκλεια, ώστε να περπατήσει τα στενάκια και τον παραδοσιακό οικισμό της, που μόνο οφέλη θα φέρει στον τόπο μας. 
Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα έργα που θα γίνουν είτε με την νυν διοίκηση είτε με την νέα Δημοτική διοίκηση που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο.
   

Επίσης μιας και στην ουσία βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο κάνουμε και μια έκκληση στον Δήμο στην νύν διοίκηση και στους τυχόν υποψήφιους για την συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης της Αμφίκλειας, ειδικά στο κομμάτι που βρίσκεται από την πάνω πλατεία μέχρι το Αλωνάκι από την μία και προς το νεκροταφείο από την άλλη, καθώς πλέον οι δρόμοι έχουν γεμίσει λακκούβες και έχουν φθαρεί επικίνδυνα. (Μετά τη αλλαγή ειδικά του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, οι δρόμοι δεν απανήλθαν στον πρότερη  κατάσταση αλλά σε πολύ χειρότερη από πριν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.