Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Αμφίκλεια: "2ο Αντάμωμα Παρνασσού", φωτογραφίες

Απαιτείται μεγάλη συγγραφική δεινότητα για να μεταφέρει κάποιος με λεπτομέρειες και σε κείμενο τα όσα ωραία συνέβησαν σήμερα [24.08.2025] στη δασική περιοχή Μισκλίτσα της Αμφίκλειας, τόπο όπου έβοσκαν στο παρελθόν, σύμφωνα με τους γνώστες, χιλιάδες γιδοπρόβατα.
Περίσσεψαν οι αναμνήσεις, το συναίσθημα, η συγκίνηση των παλιών, αλλά και η επιθυμία των νεότερων για γνώση την εποχής, των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή και λεπτομερειών για την καθημερινή ζωή.
Ξεχώρισε η βράβευση την συγχωριανών Γ. Τσαπρούνη και Πλ. Κούσουλα για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά τους στο γνήσιο δημοτικό τραγούδι.
Το ελάχιστο είναι ο έπαινος στους διοργανωτές της Δ.Κ. Αμφίκλειας οι οποίοι πέρα από τα δύσκολα οργανωτικά, κινητοποίησαν συλλόγους και εθελοντές ώστε να προκύψει ένα άριστα συντονισμένο αποτέλεσμα. Δ.Ι.Καλπύρης



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.