Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Το νεοσύστατο σωματείο Εργαζομένων ΚΥ και Υγειονομικών Υπηρεσιών Φθ/δας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδας.

Αναλυτικά το ΔΣ:
Πρόεδρος: Γκούρλιας Κωνσταντίνος ΚΥ Αμφίκλειας
Αντιπρόεδρος: Κοντογεώργου Μάγδα ΚΥ Στυλίδας
Γεν. Γραμματέας: Κρικζώνης Κωνσταντίνος ΚΥ Δομοκού
Αν. Γεν. Γραμματέας: Χονδρογιάννη Σοφία ΚΥ Μακρακώμης
Ταμίας: Τσικνή Σπυριδούλα ΚΥ Αμφίκλειας
Μέλος: Υφαντής Αθανάσιος ΚΥ Μακρακώμης
Μέλος: Καλαμάτα Ευαγγελία ΚΥ Αταλάντης

Επίσης για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:
Πολύζος Ιωάννης ΚΥ Μακρακώμης
Καραπατή Μαγδαληνή ΚΥ Αμφίκλειας
Ντεμάδη Σταματία ΚΥ Δομοκού


Όπως αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου ιδρύθηκε «ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας του Νομού για ένα αυτόνομο σωματείο που να τους εκπροσωπεί. Κυριότερο σκοπό μας αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού της περιφέρειας, με την προβολή των προβλημάτων που διέπουν τη λειτουργία των αποκεντρωμένων μονάδων υγείας και τη συμβολή στην επίλυσή τους σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Τα Κέντρα Υγείας στην παρούσα περίοδο, τριάντα χρόνια από την ίδρυσή τους, διανύουν ίσως την πιο δυσχερή φάση στη λειτουργία τους. Προβλήματα όπως η σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και τεχνικό εξοπλισμό, η παλαιότητα των εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται και του εξοπλισμού τους σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη γεωγραφική τους θέση, έχουν κάνει την εκπλήρωση των καθηκόντων μας ιδιαίτερα δύσκολη. Οι εργαζόμενοι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι εξεταζόμενοι και οι ασθενείς υπερβαίνουν των καθηκόντων αλλά και των δυνάμεών τους, επιβαρυνόμενοι σωματικά, πνευματικά αλλά και οικονομικά, έχοντας συναίσθηση πως η υπηρεσία που παρέχουν δεν είναι απλά «δουλειά».

Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί σας στην περιφέρεια βασίζονται στην καλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας, για τη σωστή ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ή για χωριά που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ως σωματείο δεσμευόμαστε να εργαστούμε σε συνεργασία με σας και κάθε αρμόδιο για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων μας και για το συμφέρον κάθε εργαζόμενου που εκπροσωπούμε, ώστε η παροχή των υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας να είναι αδιάλειπτη και σωστή.». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.