Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Βραβεύτηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Αμφίκλειας

Τα 4α μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards» έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα, με τη συνδιοργάνωση του YouSmile και του Χαμόγελου του Παιδιού.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παιδιά και μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, των οποίων οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά και ενήλικες.
Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκαν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας, οι οποίοι πρόσφατα – στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»- έζησαν για λίγη ώρα όπως ένας τυφλός μαθητής, δένοντας τα μάτια τους με μαντήλια και κάνοντας μάθημα και διάλειμμα σε αυτή την κατάσταση για δύο σχολικές ώρες και το διάλειμμα.
«Με ιδιαίτερη χαρά παραλαμβάνουμε βραβείο στο πλαίσιο της απονομής των 4ων YouSmile Awards από το Χαμόγελο του Παιδιού για τις δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας. Αυτό το βραβείο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί η ανάδειξη των νικητών γίνεται μετά από ψηφοφορία των μαθητών – εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Είναι ένα βραβείο από παιδιά, για παιδιά.
Βλέποντας τι έχει καταφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού οδηγούμενο από την ιδέα του μικρού Ανδρέα, ξέρουμε ότι, αν αφήσουμε να μας οδηγήσουν τα παιδιά, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος», ανέφεραν σχετικά, σε κοινή τους δήλωση, οι συντονίστριες των δράσεων ευαισθητοποίησης, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αμφίκλειας, Παρασκευή Ρήγα, και η καθηγήτρια, Χριστίνα Λάιου. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.