Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κωνσταντίνος Βασιλακάκος-Φωτογραφία του εναστρου ουρανού στην Αμφίκλεια

Έκανα τόσα χιλιόμετρα στα βουνά ψάχνοντας τις πιο σκοτεινές τοποθεσίες για να φωτογραφίσω τον Γαλαξία. Από κορυφές, πλαγιές και γκρεμούς που κόβουν την ανάσα στον Όλυμπο. Εν τέλει, ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω την δυνατότητα να φωτογραφίσω τον Γαλαξία μας με τέτοια λεπτομέρεια από την γειτονιά που μεγάλωσα όταν ήμουν παιδί και πήγαινα σχολείο εδώ στην Αμφίκλεια.
Είναι απίθανο. Φωτογραφίζω τον έναστρο ουρανό από το 2012 και τον Γαλαξία από το 2013 όπου και άρχισα να κοιμάμαι στις κορυφές. Πέρυσι είχα κάνει μια προσπάθεια να φωτογραφίσω τον Γαλαξία. Αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν ασχολήθηκα με τις φωτογραφίες.
Είχε βγει ο πατέρας μου για λίγο έξω. Καθώς ήμουν στην βεράντα και τα είπαμε, τον ακούω να λέει, τι ωραίο ουρανό έχει απόψε και πως λάμπουν τα αστέρια. Σκέφθηκα να κάνω μια δοκιμή έχοντας την εντύπωση ότι έχει σύννεφα.
Κατέληξα με αυτήν εδώ την φωτογραφία όπου ένα κομμάτι του Γαλαξία μας είναι πάνω από την αγαπημένη μου χαράδρα της Βαρσάμως.
Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα αν υπήρχε λιγότερος φωτισμός στους δρόμους ή οι κατάλληλες λάμπες φωτισμού όπου φωτίζουν τους δρόμους και παράλληλα δεν προκαλούν φωτορύπανση. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι εφικτό να γίνει στην Αμφίκλεια.
Τουλάχιστον τώρα πια θα κοιτάω έξω από τη βεράντα και θα χαμογελάω. 
Πηγή:Κωνσταντίνος Βασιλακάκος

Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna
Ο Ορειβατικός μου εξοπλισμός: https://bit.ly/Oreivatikos_Exoplismos
Τime-lapse που έχω φτιάξει/ My time-lapse creations: http://bit.ly/Time_Lapse_Videos
Υποστηρίξτε την τέχνη μου εδώ/ Support my art here: https://bit.ly/support_my_art
YouTube: https://bit.ly/Konstantinos_Vasilakakos
Instagram: https://bit.ly/Instagram_K_V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.