Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε αν δικαιούστε επίδομα 400 ευρώ το μήνα

Κυβερνητικός στόχος είναι η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέσα στο 2014, το οποίο θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Διαβάστε ποιοί θα εξαιρεθούν.

Μετά τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πρώτη εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους, το οποίο θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους εως 400 ευρώ το μήνα.
Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Προτού όμως γίνουν οι ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι δικαιούχοι.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση το πραγματικό τους εισόδημα στον πραγματικό χρόνο

Μάλιστα κατά το δημοσίευμα ξεκίνησαν ήδη οι διασταυρώσεις του υπουργείου Εργασίας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης.
Συνδυαστικά το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ ψάχνουν τους δικαιούχους με κριτήριο όχι τα δηλωθέντα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς αλλά αυτά που παίρνουν τώρα

Τον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος θα τον καταφέρουν, όπως εκτιμούν, συνυπολογίζοντας ΌΛΑ τα εισοδήματα από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ πηγή με τις εξής εξαιρέσεις:

- Του 20% από μισθωτές υπηρεσίες, του εισοδήματος με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και των ποσών από πηγές κατάρτισης.
- Των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης κ.λπ.
- Των επιδομάτων αναπηρίας, διατροφικού ΑΜΕΑ, επιμέλειας με δικαστική απόφασης.
- Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, η οποία προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο, με ανώτατο όριο τις 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.