Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το παζάρι της Αμφίκλειας

Ολοκληρώθηκε στην Αμφίκλεια και το φετινό παζάρι, μετά και  την διήμερη παράταση ώστε να συμπεριλάβει και το Σαββατοκύριακο 23-24.09. 
Το παζάρι εκτός από ετήσιο οικονομικό γεγονός  για την ευρύτερη περιοχή και το οποίο πραγματοποιείται μέσα στον αστικό και εμπορικό ιστό της κωμόπολης, αποτελεί και ένα καθιερωμένο άτυπο αντάμωμα των απανταχού Αμφικλειέων η λήξη του οποίου παζαριού εμπεριέχει μια υπολανθάνουσα μελαγχολία μιας και σηματοδοτεί οριστικά την είσοδο της τοπικής κοινωνίας, σε ρυθμούς καθαρά φθινοπωρινούς. 
Ο οικονομικός απολογισμός θα γίνει από τους εμπόρους και το Δήμο και σίγουρα θα έχει την επίδραση της αβεβαιότητας και της αδικαιολόγητα παρατεταμένης οικονομικής ανασφάλειας των καιρών, από την οποία δεν περνάει αλώβητη ούτε η τοπική νοικοκυρεμένη κοινωνία.  
Ο κοινωνικός απολογισμός [άτυπο αντάμωμα συμπατριωτών, reunion αρκετών τάξεων συμμαθητών κλπ] υπήρξε επιτυχής, οπότε μένουν πλέον οι ευχές για καλό χειμώνα και η προσμονή έως το επόμενο παζάρι.    Δ.Ι.Καλπύρης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.