Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Υπέροχες εικόνες από το ελατοδάσος μετά από τη βροχή και το πρώτο χιόνι στις κορυφές του Παρνασσού

Ο Σεπτέμβρης μας φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος. Η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα από την περασμένη Τετάρτη σταμάτησε σήμερα, η ομίχλη έφυγε και αποκαλύφθηκε το πανέμορφο τοπίο του ελατόφυτου Παρνασσού που παίρνει σιγά σιγά τα φθινοπωρινά του χρώματα.
Ο βόρειος Παρνασσός δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής που σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά. Ενδεικτικά στην Αμφίκλεια έπεσαν 150 χιλιοστά βροχής, όπως και στα Κελάρια, ενώ στην Πολύδροσο 88.
Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Ίταμος, σε υψόμετρο 1.000-1.200μ. και βρίσκεται περίπου 4 χλμ. από την Επτάλοφο (Αγόριανη) και 10 χλμ. από το Λιβάδι Αράχωβας. Η διαδρομή κινείται κυρίως σε δασικό δρόμο που είναι εύκολα προσβάσιμος από τον κεντρικό δρόμο Αράχωβας - Επταλόφου.

Φωτ.: onParnassos.gr

Το πρωτόχιονο
Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές σε υψόμετρο πάνω από 2.300μ. με αποτέλεσμα το χιόνι να κάνει την παρθενική εμφάνισή του για τη νέα σεζόν. Οι ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού (Λιάκουρα, Τσάρκος κ.α.) δέχτηκαν το πρώτο «πασπάλισμα» πριν μπει ο Οκτώβριος. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την προοπτική των χιονοπτώσεων του ερχόμενου χειμώνα.
Φωτ.: Arahova Meteo Group / Facebook
Καλό φθινόπωρο  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.