Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Συμμετοχή του ΦΔΕΔ Παρνασσού σε ετήσια Διεθνή συνάντηση στην Ιταλία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Εκπροσώπηση του ΦΔΕΔ Παρνασσού σε Ετήσια Διεθνή Συνάντηση στην Ιταλία»
    Με ιδιαίτερα τιμητική αναφορά στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Παρνασσού, Οίτης και Βίκου-Αώου & Πίνδου, ολοκληρώθηκε η Ετήσια Διεθνή Συνάντηση «MEDIMONT PARKS 2017 (Montagne Mediterranee Protette) Conoscenza del Territorio: Calabria. Il Parco Nazionale dell’Aspromonte tra Bio e Geo-diversita’-La panificazione strategica in Natura». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 01 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη Cinquefrondi της Νομαρχίας Calabria της Νότιας lταλίας, σε συνέχεια δύο παλαιότερων συναντήσεων, στις 15-16 Νοεμβρίου 2014 στο San Potito Sannitico της Ιταλίας και στις 17-18-19 Οκτωβρίου 2013 στη Γραβιά Φωκίδας στην Ελλάδα. Η Συνάντηση αυτή, η οποία διοργανώνεται από το Club Alpino Italiano (Ορειβατική Λέσχη Ιταλίας), στο πλαίσιο του "Προγράμματος Medimont Parks" (Προστατευόμενα βουνά της Μεσογείου), ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών (εθνικών πάρκων) και ειδικότερα στην προστασία της βιο-γεωποικιλότητας των περιοχών αυτών.   
   Η ελληνική συμμετοχή στη συνάντηση, εκπροσωπήθηκε και αυτή τη φορά από τον Αριστείδη Μερτζάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Στην εισήγηση/παρουσίασή του, με θέμα «Sentieri in aree montane e in Parchi Naturali in Grecia (Μονοπάτια σε ορεινές περιοχές και σε εθνικά πάρκα της Ελλάδας)», παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Εθνικών Δρυμών του Παρνασσού και της Οίτης καθώς και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης επιλεγμένων ορεινών διαδρομών/μονοπατιών.
                                                                       Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος
                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                      & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.