Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Μεγάλη ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου.Στους 11 οι νεκροί

Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως επισημαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή του έτους 2018 μέχρι τις 22/08/2018 , έχουν διαγνωστεί 107 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό (ηλικίας >70 ετών).


Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 11 θύματα, τα έξι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα.




Παράλληλα, 88 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Η μέση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 71 έτη (εύρος: 11 - 94 ετών).

Ωστόσο, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται έξι ασθενείς και 13 κρούσματα σε κλινικές.

'Κατά τη φετινή περίοδο 2018, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου'', τονίζει στην εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

«Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.