Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αμφίκλεια-Στις φλόγες αυτοκίνητο σε Μοναστήρι που γιόρταζε

Από θαύμα δεν κινδύνευσε άτομο αλλά και το παρθένο δάσος που περιβάλλει την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμφίκλεια.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε το διήμερο 22-23 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Μαρίνα Αμφίκλειας, που γιόρταζε στην μνήμη της υπεραγίας.
Το πρωί της Πέμπτης (23/8) ένας νεαρός με τη γιαγιά του, μετέβησαν στο Μοναστήρι να ανάψουν ένα κεράκι. Με την άφιξη τους στον προαύλιο χώρο του Μοναστηρίου, άρχιζαν να βγαίνουν καπνοί κάτω από το αυτοκίνητο.
Ο οδηγός κατέβασε γρήγορα τη γιαγιά του και έσπευσε να το απομακρύνει από το χώρο για να μη θέσει σε κίνδυνο κάποιον πιστό. Βγάζοντας το στο δρόμο, με πυροσβεστήρες στα χέρια προσπάθησε με τη βοήθεια κι άλλων ανθρώπων να σβήσει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.
Οι φλόγες όμως φαίνεται ότι έκοψαν το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε να κυλά ανεξέλεγκτο καιόμενο.
Είναι θαύμα που δεν έφυγε στη χαράδρα όπου θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να λαμπαδιάσουν τα μεγάλα δέντρα.
Πήγε και σταμάτησε στο πρανές, με ορατό πάντως τον κίνδυνο να φύγουν οι φλόγες προς την πλαγιά.
Η επέμβαση του ΠΚ Αμφίκλειας ήταν ευτυχώς άμεση και το κακό σταμάτησε στη γέννηση του χωρίς να κινδυνεύσει άνθρωπος ή το παρθένο δάσος.
Στο σημείο και οι αστυνομικοί της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης (ΚΑΜ) για τη λήψη μέτρων και λόγω της αυξημένης κίνησης.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για θαύμα, καθώς το πλέον λογικό φάνταζε το αμάξι να κυλούσε προς τον γκρεμό, ενώ και εκεί που σταμάτησε ήταν πιο ανοιχτό από βλάστηση, κάτι που καθυστέρησε τις φλόγες να επεκταθούν. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.