Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Γενέσιον της Θεοτόκου και γιόρτασε ο κεντρικός ναός της μονής Δαδίου

 Ιερά Μονή Δαδιού "Παναγία η Γαυριώτισσα" { Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου}  Σε μικρή απόσταση από την Αμφίκλεια γύρω στα 5 χιλιόμετρα σε μια ιδιαίτερα ειδυλλιακή περιοχή με πεύκα, γαύρους και ποικιλία θάμνων βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσας. Η μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων του είναι άρρηκτα δεμένη μαζί του. Καταφύγιο και ορμητήριο σε δύσκολες εθνικές ώρες, προσκύνημα επισκεπτών, τόπος χαράς και προσευχής και άλλοτε παράκλησης σε δύσκολες προσωπικές ώρες, αλλά και σε θεομηνίες. Κτίσμα του 18ου μ.Χ. αιώνα ανακαινισμένο το 1776 με βεβηλώσεις επί Τουρκοκρατίας και φθορές λόγω του υγρού κλίματος σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή.
Κυριακή 08.09.2019, Γενέσιον της Θεοτόκου και γιόρτασε ο κεντρικός ναός της μονής ΔΑΔΙΟΥ, από όπου και τα πλάνα. Ως γνωστόν στις 06/08 γιορτάζει και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.   Δ Ι ΚαλπύρηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.