Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Επέτειος Μνήμης της Μάχης του Δαδιού

Τη μνήμη των Αγωνιστών, που έλαβαν μέρος στην ιστορική "Μάχη του Δαδιού" την 1η Νοεμβρίου του 1822, τιμήσαμε και φέτος στο Μνημείο Πεσόντων της Αμφίκλειας.
Σε μία σεμνή αλλά λαμπρή εκδήλωση, από κοινού με την Κοινότητα Αμφίκλειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων γειτονικών Δήμων, από όπου κατάγονταν αγωνιστές την εν λόγω Μάχης, αποτίσαμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες προγόνους μας.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Τσαπρούνης, οι Δήμαρχοι Διστόμου- Αράχωβας - Αντίκυρας και Λοκρών κ.κ. Ιωάννης Σταθάς και Αθανάσιος Ζεκεντές αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Νικόλαος Κοβάνης, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, Συλλόγων & Φορέων του Δήμου μας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμφικλειέων κ. Ιωάννης Νικαλέξης, ο απόγονος του Δαδιώτη Αγωνιστή Ευσταθίου Γαβριήλ κ. Δημήτριος Γαβριήλ, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου Αμφίκλειας και πολίτες.
Η καθηλωτική ομιλία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμφίκλειας, Πρωτοπρεσβύτερου π. Διομήδη Παναγιωτόπουλου, περιέκλειε όλο το νόημα της Επετείου Μνήμης. Σεβασμός στο παρελθόν, υπερηφάνεια για την καταγωγή μας,
αναγνώριση της σπουδαιότητας της "Μάχης του Δαδιού" και υιοθέτηση των διδαγμάτων της. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, όπου οι αξίες, τα ήθη, η πίστη και η αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο φθίνουν ενώ οι κίνδυνοι αυξάνουν, οφείλουμε όλοι μας ανεξαιρέτως να παραδειγματιστούμε από το χθες, ώστε να οδηγηθούμε, εμείς μα κυρίως τα παιδιά μας, με ασφάλεια, σταθερότητα και σωστό βηματισμό στο αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.