Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας συμμετέχει στη δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Tην Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 9:00π.μ. έως 7:00μ.μ.
Τους αρχαίους δρόμους στην κοιλάδα του Κηφισού θα έχουν τη δυνατότητα να βαδίσουν οι Δημότες της Αμφίκλειας στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".
Η εν λόγω δράση, η οποία στοχεύει στην προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας και της ανάδειξης τόσο του πολιτιστικού πλούτου όσο και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και τη συνδρομή του ακούραστου Επιμορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας.

Με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία Αμφίκλειας και οδηγό τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ. Πέτρο Κουνούκλα, θα γίνει μία ενδιαφέρουσα περιπατητική διαδρομή στις θέσεις "Τείχη" Αμφίκλειας, "Φοντάνα" Μοδίου και "Βασιλικά" Ελάτειας, όπου διατηρούνται λιθόστρωτα τμήματα των αρχαίων οδών.Όλοι οι Δημότες θα έχουν την ευκαιρία για ένα όμορφο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη μνημειακή τοπογραφία αλλά και τη σπουδαία ιστορία του τόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.