Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση εθελοντών για το πυροφυλάκιο Παρνασσού-Αμφίκλειας

Αγαπητές -οί συμπατριώτες, φίλες -οι της Αμφίκλειας και του Παρνασσού,
Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε ήδη με υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία, συνθήκες που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών τόσο σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις όσο και εντός οικισμού.
Οι πολίτες είναι ήδη ενήμεροι για την υποχρέωση τους να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους και να δηλώσουν αντίστοιχα έως 30 Ιουνίου τον καθαρισμό των οικοπέδων τους στη ψηφιακή πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι όσοι αγαπάμε το φυσικό περιβάλλον και έχουμε συνείδηση ως προς τη διαφύλαξη της ασφάλειας του βουνού, του οικισμού, των περιουσιών μας και τελικά της ίδιας της ανθρώπινης ζωής! να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης ενόψει αντιπυρικής περιόδου.
Και φέτος με ευθύνη της Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας και του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κλιμάκιο Αμφίκλειας θα λειτουργήσει το Πυροφυλάκιο Παρνασσού με τη συμμετοχή εθελοντών.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.30μ.μ. στη "Δαδιώτικη Στέγη Πολιτισμού" (πρώην κτίριο ΑΤΕ) καλούνται να προσέλθουν προς ενημέρωση όλοι όσοι θέλουν να μετέχουν ως εθελοντές στη στελέχωση του Πυροφυλακίου το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο.
Η αξία του περιβάλλοντος και της ζωής είναι ανεκτίμητη! Ας τη προστατέψουμε!
τηλ.επικοινωνίας:
6947935790, 6942982546
Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.