Της Νικολέτας Ντάμπου. Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας με δύο γενικούς και τρεις αγροτικούς γιατρούς προσπαθεί να εξυπηρετήσει περίπου εξήντα ασθενείς την ημέρα. Ενώ ο παιδίατρος πηγαίνει ως επισκέπτης γιατρός δύο φορές τον μήνα. ....
Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και στους οδηγούς των ασθενοφόρων. Η κυρία Λητώ Βογιατζή – γιατρός μιλάει στο Life2day.gr
Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας με επόμενο ταξίδι στην Φθιώτιδα και την περιοχή της Αμφίκλειας.
Tο www.LIFE2DAY.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε κρίση διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ.
Εκεί, στο τοπικό Κέντρο Υγείας συνομιλήσαμε με την ιατρό, κυρία Λητώ Βογιατζή η οποία αναφέρθηκε στις ελλείψεις κυρίως οδηγών ασθενοφόρων αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Κέντρο να συμπληρώνει τις εφημερίες και τις βάρδιες με την βοήθεια των περιφερειακών του ιατρείων. Ακόμα η κρίσιμη έλλειψη της παιδιάτρου που ανήκει μεν στο Κέντρο αλλά το επισκέπτεται μόνο δύο φορές τον μήνα.
To Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας αποτελείται αυτήν την περίοδο από δύο γενικούς γιατρούς και τρεις αγροτικούς γιατρούς. Ωστόσο, επειδή ο αριθμός αυτός κάθε άλλο παρά επαρκής θεωρείται, η στελέχωση συμπληρώνεται από τους γιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων που ανήκουν στο Κέντρο. Είτε πρόκειται για γενικούς γιατρούς είτε για αγροτικούς. Μάλιστα, οι ειδικοί γιατροί εκτός από εφημερίες, κάνουν και πρωινά ιατρεία στο Κέντρο. Ακόμα, στο Κέντρο ανήκει και ένας παιδίατρος ο οποίος ωστόσο εργάζεται στο Γενικό νοσοκομείο και στο Κέντρο έρχεται ως επισκέπτης γιατρός δύο φορές τον μήνα. Τέλος, υπάρχει και ένας μικροβιολόγος. Σε κάθε περίπτωση με το σύστημα αυτό της αλληλοσυμπλήρωσης με τα Περιφερειακά Ιατρεία, οι εφημερίες βγαίνουν.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν τέσσερα άτομα τα οποία και πάλι πλαισιώνονται από νοσηλευτές που ανήκουν στα περιφερειακά ιατρεία ώστε να βγαίνουν οι δικές τους βάρδιες, έστω και δύσκολα. Ενώ σε ότι αφορά τους οδηγούς στο ασθενοφόρο, το Κέντρο διαθέτει μόλις δύο οδηγούς οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να καλύπτουν τα πρωινά ωράρια του Κέντρου. Από κει και πέρα στις εφημερίες αναλαμβάνει βάρδιες το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται συνήθως από την Λαμία.
Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά, η κυρία Βογιατζή αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως το τελευταίο διάστημα δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Η ίδια θετική εικόνα συναντάται και στα φάρμακα τα οποία δεν παρουσιάζουν κάποια έλλειψη. Είναι δε ευχάριστο πως κάποιες δυσκολίες που υπήρχαν στην τροφοδοσία έχουν πλέον ξεπεραστεί και ο εφοδιασμός γίνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας. Ως απάντηση λάβαμε πως υπάρχει ένας ακτινογράφος ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ πρόσφατα στο Κέντρο άλλαξαν τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις αίματος και κατά συνέπεια η εικόνα σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα θετική.
Στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας δέχεται τουλάχιστον είκοσι άτομα σε κάθε εφημερία, ενώ μαζί με τις συνταγογραφήσεις ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται. Παράλληλα υπάρχουν και τα περιστατικά που βλέπουν οι γενικοί γιατροί ή ο παιδίατρος, οπότε ο αριθμός αυτός μπορεί να προσεγγίζει τους εξήντα ασθενείς ανά ημέρα. Εξάλλου ο πληθυσμός που καλύπτει το Κέντρο Υγείας και αφορά την Αμφίκλεια και την γύρω περιοχή μπορεί ακόμα και να ξεπερνάει τις πέντε χιλιάδες κατοίκους. Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"
Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.