Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

2 χρόνια πέρασαν από την κατάρρευση του πάνω γεφυριού της Αμφίκλειας και δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάστασή του.....

Πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια από την κατάρρευση του ιστορικού πάνω γεφυριού της Αμφίκλειας και η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια όπως τότε. 
Δηλαδή δεν έχει γίνει το παραμικρό από κανέναν φορέα, (Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, Περιφέρεια Στερεάς κτλ), για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού. 
Να δούμε πότε και αν θα γίνει ποτέ κάτι για την αποκατάστασή του.............

Διαβάστε τι γράφαμε σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια εδώ στο AMFIKLIA blog . Δείτε εδώ το άρθρο
Δυστυχώς ένα από τα ιστορικά γεφύρια στην περιοχή της Αμφίκλειας, «το πάνω γεφύρι » (ακριβώς στην διασταύρωση για Σουβάλα και Λαμία, μετά τα άνω καλύβια Αμφίκλειας), είχε την τύχη του γεφυριού της Πλάκας στην Ήπειρο.
«Ενα ἀπὸ τὰ ἀξιολογότερα μεσαιωνικὰ μνημεῖα τῆς περιοχῆς μας ζητάει βοήθεια. Πρόκειται γιὰ τὸ ἀπάν᾿ γιοφύρ τοῦ Κηφισσοῦ, ποὺ ἄρχισε νὰ πέφτει...»
Αυτά έγραφε παλιότερα σε άρθρο του ο παπα-Λουκάς Μπακάλης, έλα ντε που έγινε το κακό...Φωτογραφίες από τον κ. Δ. Καλπύρη

Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει και εμείς όπως και όλα τα τοπικά blogs της Αμφίκλειας από τον Νοέμβριο του 2013 με την ανάρτηση μας με τίτλο " Της Αμφίκλειας το γεφύρι" για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ιστορικού γεφυριού που είχε από τότε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του που όσο περνούσε ο καιρός όλο και μεγάλωνε με αποτέλεσμα την κατάρρευσή του... Κρίμα.
Ελπίζουμε να υπάρξει βούληση από την Δημοτική αρχή για να ξαναστηθεί το γεφύρι όπως ακριβως ήταν πριν την κατάρρευσή του.
Ετσι ήταν το γεφύρι από το 2013 μέχρι την οριστική του κατάρρευση το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.