Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας:Κάλεσμα για προβληματισμό και κοινές δράσεις

Η πρωτοβουλία πολιτών Αμφίκλειας συναντήθηκε δια ζώσης μετά από 
πολύ καιρό, λόγω πανδημίας, και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του τόπου μας και οι μελλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις.
Εκφράστηκε ομόφωνα έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, τον κίνδυνο της αποανάπτυξης, της περιθωριοποίησης και της απαξίωσης του Δήμου μας.
Χαρακτηριστικά επισημάνθηκαν:
Η παύση λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τιθορέας – Αμφίκλειας – Μπράλου – Λειανοκλαδίου που διεκόπη λόγω της πανδημίας και δεν έχει επανέλθει παρά την χαλάρωση των μέτρων.
Οι προ 4 μηνών άκαρπες υποσχέσεις για τουριστική γραμμή από τον ΟΣΕ.
Η συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής μας που εντείνεται από την πλήρη έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.
Η συνεχή υποβάθμιση – απαξίωση των ΕΛΤΑ με τη συνεχή συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, τα κλειστά υποκαταστήματα, τις μεγάλες καθυστερήσεις, που ταλαιπωρούν και επιβαρύνει οικονομικά πολλούς συνδημότες μας, ιδίως τους ηλικιωμένους.
Τα σχέδια για ανάπτυξη ανεμογεννητριών στον Παρνασσό στα όρια του Δήμου μας μετά τις πρόσφατες εκπτώσεις στην περιβαλλοντική προστασία.
Επίσης, τα σχέδια για κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών, ο περιορισμός πρόσβασης στους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους, η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για τα σχέδια συγκοινωνιακής ανάπλασης του κεντρικού δρόμου (Εθν. Αντίστασης) της Αμφίκλειας, η μη δημόσια μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, η έλλειψη συνελεύσεων κατοίκων, η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη χρήση πλαστικών μιας χρήσης σε εκδηλώσεις, η κακή κατάσταση των δρόμων, η απαξίωση της ανακύκλωσης από πολλούς συμπολίτες μας κλπ. Τέλος συζητήθηκαν προτάσεις για καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα πάντα με τα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα προφύλαξης.
Καλούμε το Δήμο, την Κοινότητα, όλους τους συλλόγους και τους πολίτες να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε όλα τα τρέχοντα θέματα και να συναποφασίσουμε για τις μελλοντικές μας κοινές ενέργειες. Ήδη υπήρξε μια πρώτη συνάντηση με τη Δήμαρχο όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες μας.
Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.