Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις με αρ.:124068/ΓΔ4 ΦΕΚ Β 4558/ 1.10.2021 &Γ.Π.οικ./66036 ΦΕΚ Β 4960/26.10.2021 και με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.
Όλοι οι μαθητές υποχρεούνται, μέσω των γονέων/κηδεμόνων, να υποβάλουν δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr»
Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.
Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, μαζί με τα αποτελέσματα του υποχρεωτικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης που διενεργείται δύο (2) φορές ανά εβδομάδα πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως.
Διαδικασία
Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών θα πρέπει από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://edupass.gov.gr/
Αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας /Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης /Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών /τριών - Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet (απαιτείται το ΑΜΚΑ μαθητή/τριας) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.
Εάν το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα η γνωστή σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, η οποία εκτυπώνεται και επιδεικνύεται στο σχολείο όπως ισχύει και σήμερα.
Εάν το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία εκτυπώνεται. Όπως ισχύει και σήμερα, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι τότε οι μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
Συνημμένο
fek_v_4960._26.10.2021.pdf Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.