Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Ο αντιπυρικός σχεδιασμός και ο τρόπος υλοποίησής του, εν όψει της θερινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Κάτω Τιθορέας.
Στη συνεδρίαση, που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιου Καρακάντζα και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Ζώη Πολύζου, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αρμόδιων υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ετοιμότητα του Δήμου, τα μέτρα πρόληψης που θα ληφθούν και τις δράσεις πυροπροστασίας που έχουν δρομολογηθεί.
Σε μία, ομολογουμένως, δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών, στον τομέα ευθύνης του καθενός, είναι το κλειδί για την πρόληψη και αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών. Καταλυτικό ρόλο στην όλη προσπάθεια έχουν οι εθελοντικές ομάδες και η πυρασφάλεια, γι' αυτό σας θέλουμε όλους δίπλα μας.
Ειδικά σε έναν Δήμο, περιστοιχισμένο από τον Παρνασσό και τον Καλλίδρομο, ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς είναι μεγάλος και τυχόν αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισής της θα καταστεί ολέθρια. Οφείλουμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των δασών και των χωριών μας. Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τον Δήμο μας ως κόρην οφθαλμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.