Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη της δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο υπουργείο περιβάλλοντος

Δελτίο τύπου του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας
Συνάντηση σε θετικό κλίμα είχα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο,.... στο γραφείο του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Προτεραιότητά μας στην ατζέντα των θεμάτων ήταν η ένταξη της ώριμης πρότασης, που έχει υποβάλει για χρηματοδότηση ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας στην Πρόσκληση ΤΑ-01 του Προγράμματος "Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)", η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η εν λόγω πρόταση με τίτλο: "Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τιθορέας, Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας", προϋπολογισμού 3.073.675,81€, περιλαμβάνει ως έργα την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τιθορέα και του κεντρικού αγωγού μεταφοράς προς το δίκτυο Κάτω Τιθορέας (μήκους 9χλμ.). Επίσης, έχει ως αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων ακαθάρτων στην Τιθορέα και παροχών αποχέτευσης εντός ρυμοτομικού σχεδίου στις Κοινότητες Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας.
Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των δικτύων ακαθάρτων, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, αφού θα επιλύσει ένα πάγιο και επιτακτικό αίτημα των κατοίκων των συγκεκριμένων Κοινοτήτων. Ένα αίτημα που συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους μας, για αναβάθμιση και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στη διαχείριση λυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.