Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Συνάντηση Γ. Οικονόμου με Γ. Μπούγα και CEO ΤΡΑΙΝΟΣE, M. Capotorto

● Στο επίκεντρο η λειτουργική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αμφίκλειας - Στάση για το «Λευκό Βέλος» και στο Λειανοκλάδι.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/06) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Maurizio Capotorto.
Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε ο αποκλεισμός και η συγκοινωνιακή απομόνωση που υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών του παραπαρνάσσιου πεδίου (Δήμοι Αμφίκλειας - Ελάτειας, Δελφών), λόγω του προβληματικού τρόπου εκτέλεσης των δρομολογίων στη γραμμή Στυλίδα - Κάτω Τιθορέα. Ταυτόχρονα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, έθεσε το ζήτημα με το «Λευκό Βέλος», που εξυπηρετεί το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και δεν κάνει στάση στο Λειανοκλάδι.
Οι κ. Οικονόμου και Μπούγας επισήμαναν στον CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Maurizio Capotorto, ότι ο τρόπος που εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια, μέσω λεωφορείων, είναι μη λειτουργικός, καθώς όχι μόνο δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα των δρομολογίων, αλλά απαιτείται και σημαντικά μεγαλύτερος χρόνος για τη μετακίνηση. Αυτό έχει ως συνέπεια τη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του παραπαρνάσσιου πεδίου, αφού το τρένο αποτελεί το βασικό συγκοινωνιακό Μέσο.
Ο CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Maurizio Capotorto, ανέφερε από την πλευρά του ότι για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης γραμμής σε αυτή τη φάση δρομολογούνται λεωφορεία εξαιτίας κάποιων ζητημάτων υποδομής της γραμμής, τα οποία και λύθηκαν, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών. Αυτή τη στιγμή 70 νέοι μηχανοδηγοί βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης και θα ενταχθούν στο σύστημα από το Σεπτέμβριο.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, επισήμαναν στον CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι είναι πολύ σημαντικό να διευθετηθεί το ζήτημα πιο άμεσα χρονικά, στο πλαίσιο άλλωστε και των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει η εταιρία με το ελληνικό Δημόσιο.
Ο CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύτηκε στους κ. Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Μπούγα ότι με την αναδιάταξη του προσωπικού της εταιρίας θα προστεθεί τον Ιούλιο ένα νέο δρομολόγιο τρένου στη γραμμή, ενώ με την προσθήκη των νέων μηχανοδηγών θα δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα. Όσον αφορά στη στάση του «Λευκού Βέλους» στο Λειανοκλάδι ανέφερε ότι σύντομα το τρένο θα σταθμεύει και εκει.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η άμεση και αποτελεσματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη λειτουργικότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Οι κάτοικοι του παραπαρνάσσιου πεδίου θα βγουν από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Ταυτόχρονα, το "Λευκό Βέλος" σύντομα θα κάνει στάση και στο Λειανοκλάδι, εξυπηρετώντας με ακόμα έναν συγκοινωνιακό τρόπο κατοίκους και επισκέπτες της Φθιώτιδας». Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.