Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας

http://libdimamfikleia.mysch.gr/ (Πατήστε εδώ ώστε να μεταφερθείτε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη)
Με στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης ψηφιακής Βιβλιοθήκης επιλέξαμε την κατάλληλη εφαρμογή με την οποία ξεκινήσαμε την εισαγωγή των βιβλίων που ήδη υπήρχαν στην Βιβλιοθήκη του σχολείου. Η εφαρμογή επιτρέπει να βλέπει κάποιος εξώφυλλο, τίτλο, αριθμό σελίδων, λέξεις κλειδιά, περίληψη κ.ά.
Ταυτόχρονα, οι μαθητές όλων των Τάξεων εγγράφονται και αποκτούν κάρτα μέλους. Στα email των γονιών τους λαμβάνει το κάθε παιδί, τους δικούς του κωδικούς που του επιτρέπουν την πρόσβαση στην εφαρμογή. Έτσι μπορεί, ακόμη κι από το χώρο του σπιτιού, να αναζητήσει μόνο του ή με τη βοήθεια των γονιών του τα βιβλία που επιθυμεί και κατόπιν να τα δανειστεί από το σχολείο. Τέλος, με τους κωδικούς του, θα μπορεί να δει τα βιβλία που έχει δανειστεί και την ημερομηνία επιστροφής καθώς και να γράψει μια μικρή κριτική, τις εντυπώσεις του από αυτά κι αν τα συστήνει στους άλλους μαθητές.
Ήδη οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Τάξεων έχουν παραλάβει τις κάρτες τους καθώς και τους προσωπικούς τους κωδικούς.
Στην Βιβλιοθήκη προσθέτονται συνεχώς νέοι τίτλοι κυρίως από δωρεές. Τη φετινή σχολική χρονιά συνδράμανε στον εμπλουτισμό της ο κ. Αθανάσιος Ψυχογιός, των ομώνυμων εκδόσεων που στηρίζει την Σχολική μας Βιβλιοθήκη πολλά χρόνια, ο κ. Νικόλαος Μπέης εκπαιδευτικός και η Κα Χριστοπούλου. Τους ευχαριστούμε θερμά!  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.