Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Yπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση όψεων του "Παπακώστειου" Πνευματικού Κέντρου Αμφίκλειας

Ποδαρικό με το δεξί για τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, με την πρώτη υπογραφή σύμβασης για το 2023, ποσού 849.026,10€ με ΦΠΑ, να αφορά ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, την ανάπλαση όψεων και διαμορφώσεων για την προσβασιμότητα του "Παπακώστειου" Πνευματικού Κέντρου Αμφίκλειας. Ενός συμβολικού κτιρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, με πολλαπλή χρηστικότητα μεν αρκετά προβλήματα δε.
Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση της Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη" 2014-2020 και οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Ανάδοχο αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αφορούν τα εξής:
- διατήρηση των στεγών με γείσο, αλλά αντικατάσταση των κεραμιδιών
- θερμοπρόσοψη του κτιρίου, εξωτερική επένδυση με πέτρα (όπου είναι εφικτό) και βάψιμο των επιφανειών που δεν θα επενδυθούν
- αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων
- ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου (αντικατάσταση παραθύρων και θυρών με νέα ενεργειακά ξύλινα με διπλά τζάμια)
- βελτίωση προσβασιμότητας εμποδιζόμενων ατόμων (εγκατάσταση δύο ανελκυστήρων και κατασκευή τριών WC εσωτερικά).
Στόχος μας η ανάδειξη του εν λόγω κτιρίου ως τοπόσημου με ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινή κοινωνική και πολιτιστική λειτουργία της Αμφίκλειας, σεβόμενοι τις αρχές σχεδιασμού και το παραδοσιακό περιβάλλον του.
Ακόμη ένα έργο που αποδεικνύει τη δυναμική, την ετοιμότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συντάξαμε σχετική μελέτη, υποβάλαμε εγκαίρως, λάβαμε τη χρηματοδότηση και σήμερα υλοποιούμε ένα σπουδαίο έργο. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή χρηματοδότηση προς όφελος του Δήμου μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, μιλώντας πάντοτε με πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.