Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Αμφίκλεια: Με φωτογραφίες, τμήματα του έργου του κ. Άγγελου Ζηκάκου

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Φίλες και φίλοι μας, σας παρουσιάζουμε με φωτογραφίες, τμήματα του έργου του κ. Άγγελου Ζηκάκου, το οποίο από τον Νοέμβριο ΄23 έχει τοποθετηθεί με πρωτοβουλία του συλλόγου μας, στο μανδρότοιχο ανατολικά του ναού του Αγίου Βλασίου.
Στο έργο αυτό, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην σχετική ανάρτησή μας ( 18/11/23 ), ο δημιουργός του έργου, κατορθώνει μέσα από το αρχιτεκτονικό σχέδιο και τη ζωγραφική τα οποία παντρεύει αριστοτεχνικά, με κίνητρο την αγάπη του για την Αμφίκλεια, αλλά και μετά από πάμπολλες ώρες εργασίας, να αποτυπώσει τη νότια πλευρά της οδού Αγίου Βλασίου και συγκεκριμένα από το δυτικό της άκρο , δηλαδή βρύση Ξύδη, έως το ανατολικό της όπου η οδός αυτή συναντά την οδό Καραμερτζάνη. Με αυτή την κατεύθυνση παραθέτουμε και τις φωτογραφίες.
Το έργο στην πραγματική του διάσταση είναι 6,5 μέτρα, ενώ όπως το έχουμε τοποθετήσει έχει σμικρυνθεί και είναι 5 μέτρα. Επί πλέον έχουν σημανθεί οι θέσεις κτιρίων ιστορικού ενδιαφέροντος με την αρωγή του ιστορικού – ερευνητή κ. Ιωάννη Σκορδά.
Θα μπορούν έτσι και οι μακρινοί μας φίλοι εκτός Αμφίκλειας, αλλά και οι εντός που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να διαθέσουν ώρα για να δουν λεπτομέρειες, να το κάνουν από το σπίτι τους, με όλη τη χρονική τους άνεση, μεγεθύνοντάς τες μάλιστα. Οπωσδήποτε η φυσική θέαση του έργου, δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε φωτογραφία.
Στη διάθεσή σας λοιπόν οι φωτογραφίες, να τις ταλαιπωρήσετε!
Με δεδομένη την αγάπη για τον τόπο μας, το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Γ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.