Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Λουκάς Σκλαβούνος: Σας ευχαριστώ θερμά όλους!

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Στις 31/12/2023 ολοκληρώθηκε για εμένα μία μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία είχε πάντοτε στο επίκεντρό της την Αμφίκλεια. Εκλέχτηκα πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1990 (επί Δημαρχίας Ευσ. Στρογγυλάκου), ολοκληρώνοντας τη μεγάλη διαδρομή, στα τέλη του έτους από τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αμφίκλειας.
Στα τριάντα τρία αυτά χρόνια αξιώθηκα να υπηρετήσω τον Δήμο μας, οχτώ χρόνια Δήμαρχος, έναν χρόνο Αντιδήμαρχος, τέσσερα χρόνια και τέσσερεις μήνες Πρόεδρος Κοινότητας και δώδεκα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος. Περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια ενεργούς προσφοράς. Μία ολόκληρη ζωή!
Την ίδια περίοδο εργάστηκα ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής μοιράζοντας ουσιαστικά τον χρόνο μου ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες, την Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση. Παράλληλα, με τη σύζυγο μου Δέσποινα Ανανίκα δημιουργήσαμε μία όμορφη οικογένεια με τις δύο κόρες μας, Στέφη και Εριέττα. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που έκανα αυτήν τη μεγάλη πορεία.
Γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω πρώτα τον Θεό που με προστάτευε και μου έδινε δύναμη να μπορώ να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις της δημόσιας παρουσίας μου, αλλά και τις ανάγκες της προσωπικής και οικογενειακής μου ζωής.
Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια και τους φίλους μου, που στάθηκαν πάντα δίπλα μου στις καλές και κακές στιγμές, βοηθώντας με να ξεπερνάω τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια εμφανίστηκαν μπροστά μου και να βρίσκω πολύτιμο χρόνο, στερώντας τους πολλές φορές διασκέδαση και συντροφιά. Χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα!
Ακολούθως, πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στον Δήμο διαχρονικά, πρώην Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους Κοινοτήτων, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους και Υπαλλήλους του Δήμου για την κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε το Δαδί και την ευρύτερη περιοχή.
Ευχαριστίες αξίζουν, επίσης, στους Πολιτικούς εκείνους (Υπουργούς, Βουλευτές, Γενικούς Γραμματείς) που βοήθησαν τον Δήμο μας, όπως και στους Αυτοδιοικητικούς (Περιφερειάρχες, Νομάρχες, Δημάρχους) αλλά και σε στελέχη Υπηρεσιών και πολίτες, που συνεργαστήκαμε και γνώρισαν, αγάπησαν και βοήθησαν τον τόπο μας. Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω, ιδιαιτέρως, τους συντοπίτες μας, Γιάννη Οικονόμου και Θανάση Τσουροπλή για την προσφορά τους στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Τέλος, τεράστιο σεβασμό και μεγάλη ευγνωμοσύνη οφείλω σε όλους τους Δημότες της Αμφίκλειας για τη συμπόρευση και την αποδοχή τους όλα αυτά τα χρόνια. Από το 1990 μέχρι σήμερα, συμμετείχα ενεργά στις Δημοτικές εκλογές οχτώ φορές – τις έξι από αυτές ως υποψήφιος – και ήμουν με την πλειοψηφία στις επτά από αυτές. Περισσότεροι από το 90% των συγχωριανών μου με ψήφισαν διαχρονικά μία ή δύο φορές, ενώ με το 25% αυτών είμαστε μαζί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω είναι σίγουρο ότι προτεραιότητα μου θα ήταν, πάλι, η Αμφίκλεια και ο τόπος μας. Βέβαια, πιο ώριμος, με λιγότερα λάθη καθώς αυτός ο δρόμος είχε και πίκρες και απογοητεύσεις. Είχε, όμως, μεγάλες επιτυχίες και σπουδαίο έργο, για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Ωστόσο, δεν είναι η στιγμή να αναφερθώ σε αυτό, αλλά θα γίνει σίγουρα στο μέλλον.
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία στην Δήμαρχο, Αθανασία Στιβακτή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Δημήτρη Αγγέλη, το Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα πορεία.
Με απέραντη αγάπη, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, σας ευχαριστώ θερμά όλους!
Λουκάς Χρ. Σκλαβούνος,
Πρώην Δήμαρχος Αμφίκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.