Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

«ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» Σεργιάνι στην Παράδοση, video

Για μια ακόμα χρονιά, με την εκδήλωσή της η «ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» http://www.breadmuseum.gr/o-syllogos/  στην Αμφίκλεια και στις 12.08.2017 κινήθηκε πάνω στις καταστατικές της αρχές, με τον καλύτερο τρόπο και πρέπει έπαινος.
Καταστατικό, Σκοποί: H συλλογή, διαφύλαξη και διάδοση των παραδοσιακών στολών της Αμφίκλειας (Δαδιού), των δημοτικών τραγουδιών, εθίμων, λαϊκών οργάνων και οιουδήποτε άλλου παραδοσιακού αντικειμένου. Η διδασκαλία μουσικής και τοπικών εθνικών χορών, η συγκρότηση χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων και η εν γένει διάδοση της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης της περιφέρειας. Η δια παντός τρόπου και μέσου συμβολή του Συλλόγου στην παραδοσιακή μουσική παιδεία και σύσφιξη των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των απανταχού ευρισκομένων Δαδιωτών. Η διενέργεια αναδασώσεων και η μέριμνα για την διαφύλαξη και προστασία των δασικών εκτάσεων. Η μέριμνα επίσης για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και του πολιτιστικού χαρακτήρα της πόλεως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.