Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Προς Κάθε αρμόδιο ή και κάθε ενδιαφερόμενo-εμπλεκόμενο.


Λίγα ενδεικτικά πλάνα από  άξονα της Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Λαμίας, κοντά στην Αμφίκλεια, τα οποία δείχνουν την μέγιστη κρατική - κυβερνητική "φροντίδα: κυρίως για τον άνθρωπο, αλλά και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Η κατάσταση "νταλικοδρόμιο" έχει εκτραχυνθεί και οι υπόλοιποι κινούμενοι στον συγκεκριμένο οδικό άξονα βάζουν ακαριαία υποψηφιότητα για θύματα σοβαρού τροχαίου.
Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για τους αγρότες, λόγω συχνής διέλευσης επιπρόσθετα και την νύχτα, εξ αιτίας της δουλειάς. Το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και καταστραφεί σε πολλά σημεία από το τεράστιο βάρος των πολλών φορτηγών οχημάτων και οι εκτροπές αλλά και οι βλάβες των ΙΧ επιβατηγών, γερασμένων πλέον λόγω της ανέχειας, είναι γεγονός.
Πρέπει να δοθεί επί τέλους σοβαρή - εφαρμόσιμη λύση. Τώρα όσον αφορά ειδικά το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή, το ενδιαφέρον μάλλον εξαντλείται σε «οικολογίζουσες» αγορεύσεις και πράξεις λίγες.
[Βλέπε πχ οχήματα Δρυμού με κατατιθεμένες πινακίδες, ιστορικό γεφύρι κλπ].  Η φύση έχει αναπληρώσει ευτυχώς από μόνη της, ακόμα και τα σημάδια από αναφλέξεις – ολοκαυτώματα νταλικών (ένας ακόμα κίνδυνος) τα οποία έχουν συμβεί στον οδικό άξονα «σφαγείο».
Αναζητούνται επειγόντως λύσεις, οι Δημοτικές παρεμβάσεις δεν φαίνεται στην πράξη να κινητοποιούν τους αρμόδιους και πρόκειται για ζήτημα, ειδικά αυτό των φορτηγών, ζωής και θανάτου.   Δ.Ι.Καλπύρης Αμφίκλεια, Τακτικός οδηγός στον συγκεκριμένο άξονα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.