Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Παυλίνα Κόδρου: Από την Αμφίκλεια στα γήπεδα της Γερμανίας

Η Παυλίνα που γεννήθηκε το 2002 και μεγάλωσε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον αθλητισμό στον Γ.Σ.Παρνασσος Αμφίκλειας. Σε ηλικία 11 ετών, συνέχισε στην μεικτή ομάδα Junior του Εθνικού Νέας Μάκρης και στην ομάδα Κορασίδων του Α.Ο. Αγίας Παρασκευής.
Οι θέσεις που αγωνίστηκε ήταν κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ. Τα τελευταία χρόνια, ζει μόνιμα με την οικογένεια της στη Γερμανία.Την περασμένη αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή της στην SG Neustadt,με την οποία "γεύτηκε" τη δεύτερη θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και την κατάκτηση του Περιφερειακού Κυπέλλου.

Το περασμένο καλοκαίρι, πήρε μεταγραφή στην F.C.SAARBUCKEN η οποία συμμετέχει στην Bundesliga U-17.Για την ώρα η Παυλίνα Κοδρου προσπαθεί να καθιερωθεί στην νέα της ομάδα, βελτιώνοντας κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο την απόδοση της. Ακομη ένα ταλέντο που ξεδιπλώνει τις προσωπικές περγαμηνές και προβάλλει τόσο τις αθλητικές όσο και τις μαθητικές της υποχρεώσεις.
Στη συνέντευξη της στην ιστοσελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο» η "Πάουλι" όπως την αποκαλούν οι συμπαίκτριες της, καθήλωσε με τις προσωπικές της απαντήσεις που συνοδεύονται από πραγματική κατάθεση ψυχής και φιλοδοξίες για το μέλλον, παραμένοντας όμως προσγειωμένη και συνεχίζοντας με γνώμονα πάνω απ'ολα τη αδιάκοπη δουλειά της μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Πόσο χρονικό διάστημα ανήκεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας;Ποια αγωνιστική διανύει η ομάδα σου στην οποία αποτελείς μέλος της;
"Μετά από 1 χρόνο στη Γερμανία,το καλοκαίρι μεταγραφηκα στην F.C.SAABRUCKEN η οποία συμμετέχει στην Bundesliga U-17.Ηδη άρχισε ξανά η αγωνιστική δραστηριότητα,μετά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε στην 15η αγωνιστική,όπου μας περιμένει ένας δύσκολος εντός έδρας αγώνας εναντίον της Bayer Leverkusen."

Έχεις προσαρμοστεί κατάλληλα στις νέες συνθήκες διαβίωσης στο Saarbrucken;"Η περσινή πρώτη αγωνιστική χρονιά κύλησε πολύ καλά,δεδομένου ότι ήταν χρόνια ενσωμάτωσης και στη χώρα.Με την πρώην μου ομάδα SG Neustadt,πήραμε τη δεύτερη θέση στο Περιφερειακό μας Πρωτάθλημα και κατακτήσαμε το Περιφερειακό Κύπελλο. Φετος οι καταστάσεις είναι πολύ πιο απαιτητικές. Δουλευω πολύ με το Σύλλογο μου,παράλληλα προπονούμαι και με την ομάδα επίλεκτων του Elite Futball Schule,με ένα σύνολο 5 προπονήσεων την εβδομάδα και ένα ή δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο. Υπαρχει βέβαια και ένα παράλληλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με την ομάδα του Saarland,του κρατιδίου που ανήκουμε,όπως τουρνουά,διεθνή φιλικά και διήμερα προετοιμασίας που όσο να'ναι,"κλέβουν" κι αυτά από το χρόνο."

Αποτελείς την μοναδική Ελληνίδα παίκτρια κάτω των 17 που αγωνιζεσαι στη Μπουντεσλίγκα;Τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις σου γι'αυτό το μεγαλεπήβολο όνειρο σου;
"Χρειάστηκε να παλέψω πολύ και να δουλέψω σκληρά τους τελευταίους έξι μήνες για να καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη προπονητών και συμπαικτριων. Μολις την προηγούμενη αγωνιστική(14η),ξεκίνησα για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα της F.C.SAARBRUCKEN,σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος.Στο μεταξύ δοκιμάστηκα σε αρκετά φιλικά,μπήκα κάποιες φορές ως αλλαγή,ενώ <<έφαγα>>και πολύ πάγκο. Ομως η απόλαυση να αγωνιζεσαι σε αυτά τα υπέροχα γήπεδα και να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι τόσο υψηλού επιπέδου είναι η αποζημίωση για τους κόπους και τις προσπάθειες."

Όσον αφορά τη φοίτηση σου στο Αθλητικό Σχολείο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;"Μετά από αξιολόγηση έγινα δεκτή στο Elite Futball Schule του Saarland,το αθλητικό ποδοσφαιρικό σχολείο που λειτουργεί η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εκει καλλιεργούνται και αναπτύσσονται τα νέα ταλέντα του Γερμανικού Ποδοσφαίρου,που μελλοντικά θα πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες της χώρας. Εκτος από τις αυξημένες ώρες προπόνησης,παρακολουθούμε και μαθήματα αθλητικού περιεχομένου,κάτι σαν προετοιμασία για την Γυμναστική Ακαδημία ή Προπονητική Σχολή. Οι συνθήκες προπόνησης είναι πολύ απαιτητικές,η καθημερινή απόδοση αξιολογείται και αποτελεί κριτήριο για την παραμονή στο σχολείο,το εβδομαδιαίο πρόγραμμα επιβαρύνεται,ενώ και ο ανταγωνισμός γίνεται κάποιες φορές σκληρός. Αναλογα με τις επιδόσεις τους οι αθλητές κατευθύνονται στις αντίστοιχες εθνικες ομάδες."

Βασικός στόχος της ομάδας σας;Αντίπαλες ομάδες που ξεχωρίζουν στη κατηγορία αυτή; "Με τη μεταγραφή μου τον Ιούλιο του 2017,η αλλαγή ήταν πολύ μεγάλη και οι απαιτήσεις ιδιαίτερες.Το επίπεδο των ομάδων στην Bundesliga U-17,αλλά και των παικτριών ατομικά,είναι υψηλό. Ειναι η κορυφαία κατηγορία ενός από τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη,γι'αυτό την ηλικία. Αυτο δημιουργεί μεγάλη ανταγωνιστικότητα,καθώς οι αντίπαλοι μας είναι ομάδες όπως η Borussia Monchengladbach,F.C.Koln,Duisburg,Essen,Bayer Leverkusen. Η ομάδα μας διαθέτει μεγάλο και ισχυρό ρόστερ,με διεθνείς παίκτριες και σημαντικές εμπειρίες,παρ'ολα αυτά παλεύει για τη διατήρηση της στην κατηγορία. Πιστευω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε το στόχο μας!!!"

Βέβαια πέρα από τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα,μπορείς να μου αποκαλύψεις Παυλινα τα μελλοντικά σου σχέδια εντός και εκτός γηπέδων;
"Είναι νωρίς ακόμη για μεγάλα σχέδια.Για την ώρα σε προσωπικό επίπεδο,προσπαθώ να καθιερωθω στην ομάδα μου. Να βελτιωνομαι και να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση.Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος,ενώ πρόσφατα έπρεπε να ξεπεράσω και ένα δύσκολο τραυματισμό. Προσωπικα πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη,ήδη η βελτίωση από τοτε που πρωτοήρθα στη Γερμανία είναι υψηλή και συνθήκες εδώ βοηθούν τους αθλητές να εξελιχθούν,όταν εργάζονται αρκετά και συστηματικά.Εντος γηπέδων στοχεύω να παίξω σε καλά πρωταθληματα όσο περισσότερα χρόνια γίνεται. Εκτος γηπεδων,άμεσος στόχος μου είναι οι σπουδές μου στο αντικείμενο που επέλεξα,το Business Management.Απομενουν δύο χρόνια παρακολούθησης και περάτωσης του σχολείου και πιστεύω ότι θα καταφέρω στη συνέχεια να πραγματοποιήσω τα σχέδια μου πάντα όμως με προσήλωση και κατόπιν σωστών και μελετημενων αποφάσεων!!!!"

Με πληροφορίες απο womensports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.