Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή Γενικού Λυκείου Κάτω Τιθορέας σε Συνέδριο


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/ΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
Κάτω Τιθορέα, ΤΚ: 35015, Τηλ: 22340 49738, email: mail@lyk-kat-tithor.fth.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έπειτα από πρόσκληση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου, αντιπροσωπεία του Γενικού Λυκείου Κάτω Τιθορέας αποτελούμενη από επτά μαθητές της Β’ Λυκείου (Α. Αργυράκου, Ε. Γεωργαντζίνος, Β.Ζήσιμος Σ.Λεπενού, Β.Μελέτης, Θ. Σουβαλιώτης, Γ.Χαϊδεμένου), τον Διευθυντή Αθανάσιο Κοτρώτσο και την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας Γεωργία Τσούμα επισκέφθηκε τη Λευκωσία της Κύπρου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 7ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin" το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με θέμα «Οι Ολυμπιακές Αξίες ως εκπαιδευτικό σύστημα για καλύτερη ποιότητα ζωής». To πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσίασε η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και μέλος της Εφορείας της ΕΟΑΚ κα Κάλλη Χατζηιωσήφ. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Δρ Κώστας Καδής στην τελευταία του παρουσία ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ενώπιον των μαθητών.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 100 περίπου μαθητές από τέσσερα Λύκεια της Κύπρου (Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λύκειο Παραλιμνίου, Τεχνική Σχολή Λάρνακας και Λύκειο Πολεμιδιών) και από το Γενικό Λύκειο Κάτω Τιθορέας από την Ελλάδα. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας έτυχαν θερμής υποδοχής από τους διοργανωτές του Συνεδρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κύπρου κ. Ντίνο Μιχαηλίδη.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας περιλάμβανε ξεναγήσεις στις πόλεις της Λεμεσού και της Λευκωσίας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Παγκύπριο Γυμνάσιο,  το αρχαιότερο Γυμνάσιο της Κύπρου που λειτουργεί μέχρι σήμερα, και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα του Μουσείου του, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Ελληνική Επανάσταση και την νεότερη ιστορία της Κύπρου, ενώ είδαν και έμαθαν για την «κρύπτη» που λειτουργούσε ως Κρυφό Σχολειό τα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.
Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στα «Φυλακισμένα Μνήματα», τον χώρο ταφής, τα κελιά των μελλοθανάτων και των κρατουμένων, και το δωμάτιο της αγχόνης όπου απαγχονίσθηκαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια μετέβησαν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου είναι ενταφιασμένοι μαζί με εκατοντάδες Κύπριους στρατιώτες οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, που έδωσαν τη ζωή τους κατά την Τουρκική εισβολή το 1974. Εκπρόσωπος του ΓΕΕΦ, παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με τον Τύμβο. Και στα δύο μνημεία έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αθ. Κοτρώτσο.
Το Γενικό Λύκειο Κάτω Τιθορέας ευχαριστεί θερμά την Κεντρική Ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Ντίνο Μιχαηλίδη για την πρόσκληση, την άψογη και θερμή φιλοξενία και τη μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά να γνωρίσουν μέρος της ιστορίας της Κύπρου και να συμμετάσχουν σε ένα υψηλού επιπέδου Μαθητικό Συνέδριο.



 Περισσότερες πληροφορίες (Links):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.