Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΦΔΕΔ Παρνασσού-Συμμετοχή σε ημερίδα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα
«ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Κεντρική Ελλάδα».
Η Ο.Τ.Δ. CLLD-LEADER Παρνασσού-Οίτης, οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδας, Λαμιέων και οι Ορειβατικοί Σύλλογοι, διοργάνωσαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Ορεινές Εναλλακτικές Δραστηριότητες «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» στη Θέση ΒΡΥΖΕΣ - Πανουργιά Φωκίδας, ημερίδα με θέμα «ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Κεντρική Ελλάδα (Παρνασσός-Δελφοί-Δωρίδα-Γκιώνα-Οίτη-Καλλίδρομο-Θερμοπύλες)».
Ο ΦΔΕΔΠ παρουσίασε το θέμα «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού - Μονοπάτια και Διαδρομές» και ανέδειξε τις δράσεις που έχουν γίνει για την προβολή του δικτύου Περιβαλλοντικών Διαδρομών – Μονοπατιών στον Παρνασσό. Η ανάπτυξη ενός δικτύου θεματικών περιβαλλοντικών διαδρομών, εκτός από την ευκαιρία γνωριμίας του φυσικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, είναι ένα σημαντικό διαχειριστικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξη, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, όπως των οπτικών πόρων, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.