Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Φωτιά από κεραυνό το ξημέρωμα στον Παρνασσό - Εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις στην Αμφίκλεια

Ολονύχτια επιχείρηση για τη μεταφορά παιδιών και προσκόπων από δυο κατασκηνώσεις κοντά στην Αμφίκλεια - Μάχη και με τις φλόγες για να σωθεί το ελατόδασος του Παρνασσού.
Ένας κεραυνός ήταν η αιτία για να εκδηλωθεί φωτιά γύρω στις 2:00' τα ξημερώματα στον Παρνασσό κοντά στη Φτερόλακα, και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Περδικόβρυση (upd).
Αμέσως σήμανε συναγερμός αφού εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και δημιουργήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο πολύ γρήγορα.
Επιτόπου στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί .
Πιο συγκεκριμένα μέσα στη νύχτα 134 παιδιά από την κατασκήνωση των χριστιανικών μαθητικών ομάδων έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ  άλλοι 124 πρόσκοποι μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Αν και δεν κινδύνεψε κανείς και οι εκκενώσεις έγιναν καθαρά προληπτικά, όπως είναι φυσικό υπήρξε μεγάλη αναστάτωση καθώς οι γονείς προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει, όταν ενημερωθήκαν από τα παιδιά τους για την εκκένωση των κατασκηνώσεων και τη μεταφορά τους στην Αμφίκλεια.
Τέλος κάλο όλα καλά, αφού και κάνεις δεν κινδύνεψε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, πάρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν όλη τη νύχτα στην περιοχή. Πηγή
Στην φωτιά ενεργούν, 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν 2 υδροφόρες του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
Από τις 5 και μισή το πρωί η φωτιά είναι σε ύφεση. Σύμφωνα με τς πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 30 στρέματα δάσους.
Ευτυχώς πήραν φωτιά μόνο μικρά δένδρα και οι πυροσβέστες με την βοήθεια και των εθελοντών που κινήθηκαν άμεσα, πρόλαβαν τα χειρότερα. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.