Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Μονοπάτια στον Παρνασσό-Πεζοπορία

Τοπία που κόβουν την ανάσα. Αλπικά τοπία με θέα τη θάλασσα, απέραντα ελατοδάση, αρχαία μνημεία και ο παλιότερος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας. Μονοπάτια και διαδρομές για όλα τα γούστα και τις δυνατότητες. Με πάνω από 100χλμ. σεσημασμένων μονοπατιών, ο Παρνασσός απ' άκρη σ' άκρη προσφέρει τη δυνατότητα να τον ανακαλύψετε πεζοπορώντας.
Πεζοπορία με τους ειδικούς της Trekking Hellas στον Παρνασσό
Η Trekking Hellas αποτελεί συνώνυμο των αυθεντικών εμπειριών στη φύση. Στην Αράχωβα λειτουργεί παράρτημά της, με υπεύθυνο τον Γιώργο Κοροδήμο. Κυρίαρχη δραστηριότητα της Trekking Hellas Παρνασσού είναι η πεζοπορία στα μονοπάτια του μυθικού βουνού του Απόλλωνα.
Με την Trekking Hellas Παρνασσού θα πεζοπορήσετε με ασφάλεια μέσα στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού, θα επισκεφθείτε γραφικά χωριά του Παρνασσού όπως η Αράχωβα και η Αγόριανη, περίφημα σπήλαια του βουνού, όπως το Κωρύκειον Άνδρο, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από ψηλά την είσοδο του Επτάστομου, του σπηλαίου που φιλοξενεί το νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης.   Πηγή
Στα must της Trekking Hellas συγκαταλέγεται η ολοήμερη εκδρομή στη Νεραϊδοσπηλιά, το περίφημο σπήλαιο με τις λίμνες στον δυτικό Παρνασσό.


Διάσχιση Παρνασσού από Βορρά προς Νότο
Στα προγράμματα της Trekking Hellas περιλαμβάνονται και πολυήμερες πεζοπορίες όπως η διάσχιση του Παρνασσού από Βορρά προς Νότο, μέσα από το μονοπάτι 22, το οποίο ενώνει την Πολύδροσο με τις κορυφές του Παρνασσού και το Ζεμενό.
Πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι των Δελφών
Αναμφίβολα, μία από τις πιο εντυπωσιακές πεζοπορίες της Trekking Hellas Παρνασσού είναι η διάβαση του αρχαίου μονοπατιού από τους Δελφούς μέχρι το λιμάνι της αρχαίας Κίρρας. Το μονοπάτι χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι προσκυνητές για να προσεγγίσουν το Μαντείο των Δελφών, κάτι που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεζοπορία. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 4 ώρες και η πεζοπορία πραγματοποιείται όλο το χρόνο.
Πεζοπορία στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4
Από τα πεζοπορικά highlights του Παρνασσού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που ενώνει τους Δελφούς με την Επτάλοφο (Αγόριανη). Η διαδρομή στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αφού διασχίζει τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Το μονοπάτι αποτελεί τμήμα του αρχαίου μονοπατιού που ένωνε τους Δελφούς με τον βορρά και την αρχαία Λίλαια.
Νυχτερινές πεζοπορίες με Πανσέληνο - Ανατολή ηλίου από την κορυφή του Παρνασσού
Από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει η Trekking Hellas στον Παρνασσό, είναι οι νυχτερινές πεζοπορίες υπό το φως της Πανσελήνου. Απλαύστε πρώτοι την ανατολή του ηλίου από την κορυφή του Παρνασσού «Λιάκουρα», επιλέγοντας μία οργανωμένη ανάβαση, με την εγγύηση της Trekking Hellas.
Χειμερινές πεζοπορίες με χιονορακέτες
Η πεζοπορία με της χρήση χιονορακετών, θεωρείται από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να χαρεί κάποιος το χιονισμένο τοπίο. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η Trekking Hellas Παρνασσού παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και το guiding για ασφαλείς πεζοπορίες με χιονορακέτες στα χιονισμένα μονοπάτια του πανέμορφου Παρνασσού.
Επικοινωνία - Κρατήσεις
Trekking Hellas Παρνασσός
Τηλέφωνο: (+30) 22670 31901 - (+30) 6981 114041
Email: parnassos@trekking.gr
Διαχειριστής: Γιώργος Κοροδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.