Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας - Μέτρα πρόληψης διάδοσης ιού COVID 19

Από 18-3-20 η κεντρική πόρτα του ΚΥ θα είναι κλειδωμένη και οι ασθενείς θα χτυπάνε το κουδούνι, θα διατηρούν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους και θα ακολουθείται η διαδικασία διαλογής.
· Ο ασθενής οφείλει να δηλώνει τον λόγο της επίσκεψής του , ώστε να λαμβάνονται πριν την είσοδο στο ιατρείο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ιατρό .
· Στην περίπτωση δήλωσης από τον ασθενή συμπτωμάτων πυρετού ή βήχα ή δύσπνοιας ο ιατρός μπορεί να ζητήσει από τον ασθενή να εφαρμόσει απλή χειρουργική μάσκα και να εξεταστεί στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΥ) για λοιμώδη νοσήματα.
· Θα επιτρέπεται ένας μόνο συνοδός για κάθε ασθενή σε ειδικές περιπτώσεις
( πχ, ασθενείς με κινητικά προβλήματα ).
· Θα λαμβάνεται μέριμνα ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής ασθενών και
συνοδών στους χώρους των ιατρείων με τον προγραμματισμό επισκέψεων μέσω τηλεφωνικών και e-ραντεβού.
· Ασθενείς στον χώρο αναμονής του ιατρείου, θα πρέπει να φροντίζουν να κρατούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.
· Στην περίπτωση συνταγογράφησης σκόπιμο θα ήταν οι ασθενείς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον ιατρό τους δίνοντας το ιστορικό και το ΑΜΚΑ, ώστε ο ιατρός να προβαίνει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση τρίμηνων συνταγών σε χρόνια νοσήματα. Η προεργασία αυτή θα μειώνει το χρόνο παραμονής στο χώρο του ιατρείου .
· Ενισχύεται η συνεργασία με άλλες δομές ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨ για τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης (συνταγογράφηση-παροχές φροντίδας)
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2234350000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.