Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Αμφίκλεια-Γιορτή ψωμιού 2022 στις 20-21/11

Η καρδιά του ψωμιού και της αρτοποιίας, την Κυριακή 20 & τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 θα χτυπάει στην Αμφίκλεια, σε ένα διήμερο δράσεων πέρα από τα συνηθισμένα!
 Με οδηγό την εξαιρετική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας θα κάνουμε ένα ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού και στην ελληνική παράδοση, με παρασκευές που θα πλάθονται και θα ψήνονται επιτόπου στον υπαίθριο φούρνο, που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία.
 Παράλληλα, το Μουσείο Άρτου θα είναι ανοιχτό για το κοινό, διατροφολόγοι θα απενοχοποιήσουν τον ρόλο του ψωμιού στη διατροφή μας, γυναίκες της Αμφίκλειας θα μας εκπαιδεύσουν στο "κέντημα" της παραδοσιακής Δαδιώτικης Πρεβέντας, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων, βιωματικό αλλά και γευστικό.
 Σας περιμένουμε όλους στην πλατεία της Αμφίκλειας, όχι για να πούμε το ψωμί ψωμάκι... αλλά για να δοκιμάσουμε φρεσκοψημένες συνταγές που θα μοσχοβολούν αγάπη και να φτιάξουμε "φρέσκιες" αναμνήσεις. Ελάτε να "ξεδιπλώσουμε" ιστορίες του ψωμιού και να "ψήσουμε" ολοκαίνουριες, αφού οι καλές παρέες ξέρουν να γράφουν ιστορία.

1 σχόλιο:

  1. Πόσο ωραία περιγράφετε στην ενημερωτική σας ανάρτηση αυτή τη διήμερη γιορτή. Ξεχωριστή για φέτος , πολύ πιο πέρα απ` τα συνήθη καθιερωμένα τής γιορτάσιμης μέρας της Μεσοσπορίτισσας. Κάθε πολιτιστικό δρώμενο που μονότονα επαναλαμβάνεται , νομίζω ότι ξεθωριάζει κάποτε , «βαραίνει» , φθίνει κι απαξιώνεται σιγά σιγά . Χρειάζεται να αναδιαταχτεί , να μπολιαστεί με κάτι καινούργιο , να ανανεωθεί , να ξαναποκτήσει ενδιαφέρον για να συνεχίσει έτσι φρεσκαρισμένο να είναι ελκυστικό ως δρώμενο και να συνεχίζει να μένει στο χρόνο ως διακριτό κι αξιόλογο. Κι αυτό, που τη φετινή χρονιά γίνεται , εξυπηρετεί θεωρώ με τον καλύτερο τρόπο αυτό το ξαναζωντάνεμα.
    Να λοιπόν που και ωραίες ιδέες υπάρχουν και χρήσιμες συνεργασίες προκύπτουν και τους ανθρώπους που ονειρεύονται και προσπαθούν έχουμε , κι αυτούς που μπορούν να τις εκτιμήσουν , να τις υλοποιήσουν και να τις προβάλουν έχουμε …. κι όλα καλά . Ας μείνουμε αισιόδοξοι για τον τόπο μας. Υπάρχει μαγιά και για τη συνέχεια !!
    ΥΓ: Δεν ήξερα γιαυτή την «Εθνική ομάδα Αρτοποιίας» , αλλά φαντάζομαι πως η δραστηριότητά της , οι παρουσιάσεις της και η συμμέτοχη της φέτος στη Δαδιώτικη γιορτή θα είναι κάτι εξαιρετικό. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία . Να το δουν και να το χαρούν όλοι. Και με την ευκαιρία , καλή θητεία ευχόμαστε στο νέο ΔΣ του Λαογραφικού, που ξεκινά την δράση του επιτυχημένα και αισιόδοξα με την ‘’αναζωογόνηση’’ ενός πολυετούς πολιτιστικού θεσμού του τόπου μας που κατά την γνώμη μου έχρηζε όμως retouch!!! ΘΑΝ. ΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.