Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Δημοτικό σχολείο Αμφίκλειας-Προσεγγίζοντας τον τόπο μας

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου , οι μαθητές της Ε` και της ΣΤ` τάξης , μαζί με τις δασκάλες τους και τη Διευθύντρια του σχολείου , «ταξιδέψαν» με την αφηγηματική γλυκύτητα και εκλαϊκευμένη προσέγγιση του κ. Άγγελου Ζηκάκου, στην πανάρχαια τέχνη της ζωγραφικής απεικόνισης και τη διαχρονική της εξέλιξη. Ακούσανε με ενδιαφέρον την ιστορία της ζωγραφικής από την εποχή των σπηλαίων του πρωτανθρώπου, μέχρι τα νεώτερα χρόνια και τις μέρες μας .
Λάτρης του παραδοσιακού κομματιού της Αμφίκλειας ο κύριος Ζηκάκος έχοντας κάνει σπουδές στο σχέδιο και στη διακόσμηση, δεμένος ο ίδιος γερά με τις παραδοσιακή μας κληρονομία και τις αξίες της, παρουσίασε μερικά από τα πολλά έργα του, που με έμπνευση, μεράκι, ικανότητα, εξαιρετικό ταλέντο μα και κόπο, αποτύπωσε ζωγραφικά με μοναδικό τρόπο στο χαρτί. Βοηθοί του τα πινέλα, τα όργανα σχεδίασης και υλικό από παλιές φωτογραφίες, αποθησαυρισμένες μνήμες, νεώτερες φωτογραφικές καταγραφές, αφηγήσεις αλλά και βιωματικές πάμπολλες περιπλανήσεις του στα γραφικά δρομάκια. Φιλοτέχνησε με τρόπο εξαιρετικό όλο αυτό το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό απόθεμα του Δαδιού, κάνοντας πράξη τη φιλοδοξία του για την καταγραφή αυτή. Το αποτέλεσμα σπουδαίο κι αξιέπαινο .
Παρέα και συνοδοιπόρος, μα και πολύτιμος ξεναγός στην αφηγηματική αυτή διαδρομή, ο κύριος Γιάννης Σκορδάς, ερευνητής και συγγραφέας με εκδόσεις πολλών βιβλίων για την ιστορική και την Λαογραφικοπολιτιστική κι όχι μόνο , διαχρονία του Δαδιού. Μας έβαλε βαθιά στην τοπική ιστορία και τις φάσεις εξέλιξης του τόπου.
Ευχαριστούμε πολύ και τους δυο για τ` όμορφο ταξίδεμα μαζί τους. Θεωρείται δεδομένο πως θα το επαναλάβουμε και με` ακόμη πιο πολλές όμορφες διδακτικές διαδρομές καθώς οι μαθητές της Στ΄ Τάξης υλοποιούν τη φετινή χρονιά το Πρόγραμμα: Παγκόσμια και Τοπική κληρονομιά-Το παιδί η πόλη τα μνημεία: Η πόλη της Αμφίκλειας.
Απ` τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας , ένα μεγάλο θερμό ευχαριστούμε κύριε Άγγελε και κύριε Γιάννη. Σας εκτιμήσαμε πολύ. Την δουλειά, τον τρόπο, την ευγένεια, την προθυμία και την αμεσότητα σας. Να είστε πάντοτε καλά . ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.