Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Οι φετινές απόκριες θα μείνουν στην ιστορία

Ρεκόρ επισκεψιμότητας και ξεφάντωμα μετά από τρία χρόνια περιορισμών.
Διαβάστε την λεπτομερή ανάρτηση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασίας Στιβακτή για τη δυναμική επιστροφή των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο της μετά από την αναγκαστική αποχή των τριών προηγούμενων χρόνων λόγω κορωνοϊού.
«Οι φετινές Απόκριες στον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας θα μείνουν στην ιστορία! Μετά από αναγκαστική τριετή παύση και για πρώτη μας φορά ως Δημοτική Αρχή, ζήσαμε ένα αλησμόνητο τετραήμερο, όπως ακριβώς υποσχεθήκαμε.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε αθρόα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας! Όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία χωρίς ένα άρτιο, από πλευράς μας, αποτέλεσμα, το οποίο επετεύχθη χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των Κοινοτήτων, των Συλλόγων και Φορέων του Δήμου, των χορηγών και των πολλών εθελοντών σε όλα τα χωριά μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!
Η Αμφίκλεια, ειδικά την Κυριακή της Τυρινής, έσπασε ρεκόρ όχι μόνο ως προς το Κοντοσούβλι Γίγας 130μ. αλλά και ως προς τους επισκέπτες, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φτάνοντας τις αρκετές χιλιάδες. Όλα τα αγαπημένα μας έθιμα αναβίωσαν, τα κουδούνια επιστρατεύτηκαν και μαζί με τις φωτιές "άναψε" το κέφι, η ζωντάνια και το γλέντι. Μικροί και μεγάλοι γίναμε ένα πολύχρωμο μπουλούκι στο καρναβάλι, χορέψαμε με τον Γιάννη Τσαπρούνη, τραγουδήσαμε και θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές, που πραγματικά είχαμε επιθυμήσει.
Η Κάτω Τιθορέα πλημμύρισε από κόσμο, μικρούς μασκαράδες και τη γαργαλιστική μυρωδιά της κοκκινιστής προβατίνας με μακαρόνια, που μαγειρεύτηκε σε καζάνια και προσφέρθηκε στους επισκέπτες, οι οποίοι γλέντησαν με την ψυχή τους στο γλέντι που ακολούθησε με ζωντανή μουσική.
Η Ελάτεια ξεφάντωσε στο νυχτερινό καρναβάλι και στο ακόλουθο πάρτι σε έναν κατάμεστο πεζόδρομο, αλλά και μία γεμάτη - διάθεση και παράδοση - πλατεία, όπου γιορτάστηκαν τα Κούλουμα, συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Την τιμητική τους είχαν όλα τα χωριά μας, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, ως προς τις φωτιές που άναψαν το Σάββατο το βράδυ. Τα ψητά λουκάνικα και σουβλάκια, το κρασί, η μουσική και το γλέντι δεν έλειψαν από πουθενά, όπως και η καλή διάθεση. Παράδοση και στα Κούλουμα, όμως, με την Αμφίκλεια, τους Ξυλικούς, το Παλαιοχώρι Δωριέων και την Τιθορέα να παίρνουν εύσημα για τις καλομαγειρεμένες φασολάδες, που συνοδεύονταν από σαρακοστιανά εδέσματα και πολύ χορό.
Οσοι βρεθήκατε στον Δήμο μας, ξέρετε ακριβώς για τι μιλάμε. Οι υπόλοιποι δεν ξέρετε τί χάσατε... Κι επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε πολλές, προκειμένου να πάρετε έστω μία εικονική γεύση όσων εξαιρετικών ζήσαμε τις τελευταίες μέρες, που έγιναν νύχτες και το αντίστροφο. Και του χρόνου με υγεία! Καλή Σαρακοστή σε όλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.