Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Δημοτικό σχολείο Αμφίκλειας-Γνωριμία με την ΑΝΙΜΑ

Tην Τρίτη 21 Mαρτίου 2023, οι Α΄ και Β΄ Τάξεις του Σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΝΙΜΑ. Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα. Παραλαμβάνει άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα και περιθάλπει σε ετήσια βάση πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά.
Στο Διαδικτυακό Πρόγραμμα, μάθαμε για τα είδη άγριας πανίδας της Ελλάδας και περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ. Γνωρίσαμε άγρια ζώα που βρίσκονται υπό περίθαλψη και συζητήσαμε για πραγματικά περιστατικά και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, παρακολουθήσαμε βίντεο με πουλιά που απελευθερώθηκαν αφού λάβανε την απαραίτητη βοήθεια κι αναρρώσανε.
Με αφορμή την ενημέρωσή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή δωρεά και να υιοθετήσουμε συμβολικά ένα από τα ζώα που περιθάλπονται για να ενισχύσουμε με αυτό τον τρόπο τις δράσεις της ΑΝΙΜΑ. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.