Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών μελετών για έργα ύδρευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Ικανοποίηση και χαμόγελα έφερε στον Δήμο μας η ένταξη, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της εκπόνησης μελετών ωρίμανσης έργων ύδρευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, μετά από σχετικό αίτημά μας.
Ένα αίτημα, η αναγκαιότητα του οποίου έγινε κατανοητή από τον Περιφερειάρχη μας κ. Φάνη Σπανό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την Απόφαση ένταξης των εν λόγω μελετών, γεγονός που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε στη συνέχεια και την ένταξη και υλοποίηση των αντίστοιχων έργων που αφορούν συγκεκριμένα:
▫️Τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Παλαιοχωρίου - Δρυμαίας - Αμφίκλειας και τον αγωγό ύδρευσης Δρυμαίας, οι οποίοι θα μελετηθούν με νέα τροποποιημένη όδευση εκτός των αγροτικών ιδιοκτησιών της περιοχής.
▫️Την αξιοποίηση της πηγής Τρύπης - Αγίου Ιωάννη για υδροδότηση της Τιθορέας & της Κάτω Τιθορέας, όπου προβλέπεται νέος αγωγός μεταφοράς νερού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των νερών των εν λόγω πηγών.
▫️Την αντικατάσταση παλαιών τμημάτων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αμφίκλειας στην περιοχή Κουμπουριανά και σε γειτονικά τμήματα, όπου το πεπαλαιωμένο δίκτυο θα αντικατασταθεί με σωλήνες νέας γενιάς.
Πρόκειται για έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο, απολύτως απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, τα οποία σιγά σιγά "παίρνουν σάρκα και οστά", χάρη στις δυνατότητες που μας δίνει το ΕΣΠΑ. Ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη, με τη συνδρομή σημαντικών πόρων.
Στόχος μας, με την υλοποίηση των παραπάνω έργων, είναι να επιτύχουμε να υδρεύονται τα περισσότερα χωριά μας από φυσικές πηγές ύδρευσης, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, μέσω της εκμετάλλευσης άφθονου νερού που πηγαίνει χαμένο.
Προγραμματίζουμε, διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, πετυχαίνουμε στόχους και το αποδεικνύουμε με απτά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.