Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΕΣΓ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ -Επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη

Το ωφέλιμο με το τερπνό συνδύασε για άλλη μια φορά ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ με τις Κυριακάτικες [07.12.2014] επισκέψεις του, στο πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 Αθήνα) αφενός, αλλά και στο παλιότερο μεζεδοπωλείο - ρεμπετάδικο στου Ψυρρή, αφετέρου. Ο απολογισμός θετικότατος. Η περιήγηση στο Μουσείο με την βοήθεια ξεναγού, επικεντρώθηκε στην μόνιμη συλλογή: Η Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη.
ΕΕΣΓΑ
Η Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη Η ενότητα των συλλογών αυτών συγκροτείται από πολλά επιμέρους σύνολα με πάνω από 40.000 έργα, που καταγράφουν το χαρακτήρα του ελληνικού κόσμου στο θεαματικό πανόραμα της χρονικής του διαδρομής: Από την αρχαιότητα και την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας ως τη μεσαιωνική περίοδο του Βυζαντίου, από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, την περίοδο της φραγκικής και οθωμανικής κατοχής, ως την έκρηξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας το 1821, και από την περίοδο της διαμόρφωσης του νέου ελληνικού κράτους ως το 1922, τη χρονιά εκείνη που σημαδεύει η Μικρασιατική Καταστροφή.
 
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.