Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εγιναν τα εγκαίνια του Χ.Κ. Παρνασσού

 

Κεφαλογιάννη: Σύγχρονος τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

«Η Ελλάδα στοχεύει να είναι ισχυρός και σύγχρονος τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στα εγκαίνια των νέων έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων και εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα πρέπει να πληρούν τέσσερεις βασικές προϋποθέσεις για να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών. Αυτές είναι: Η εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση και το κόστος μεταφοράς. Οι ασφαλείς και οργανωμένες εγκαταστάσεις. Τα ελκυστικά πακέτα και οι προσιτές τιμές διαμονής και το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα επισήμανε ότι με το άρθρο 19 του Ν.4276/2014, επιλύθηκαν πολλά προβλήματα που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια.

Αναφερόμενη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τόνισε ότι αποτελεί πόλο έλξης και τουριστικό προορισμό μεγάλης εμβέλειας. Επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και τους όμορους δήμους υλοποιούν ένα σχέδιο ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού βασικές επιδιώξεις του σχεδίου αυτού είναι: Η ανάδειξη του ορεινού όγκου Παρνασσού. Η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Το συγκεκριμένο σχέδιο -ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη - περιλαμβάνει έργα που αφορούν:
  • Στην αντικατάσταση των παλαιών αναβατήρων 35ετίας,
  • Στη Λειτουργική Ενοποίηση των Χιονοδρομικών Πεδίων Κελάρια - Φτερόλακα - Γεροντόβραχος, αλλά και γενικότερα,
  • Στην Αειφόρο Διαχείριση και Λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, με έμφαση σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υδάτων και αειφόρου κινητικότητας.
Τα έργα αυτά - πρόσθεσε - είναι συνολικού προϋπολογισμού 29.520.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ύψους 6.789.600 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να επενδύσει μισό δισεκατομμύριο κάθε χρόνο, για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.