Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μονοπάτι Παρνασσού 2015 - Προκήρυξη αγώνα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας « Διόνυσος» προκηρύσσει τον 8ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου « Μονοπάτι Παρνασσού 2015 ».
Θα διεξαχθούν 2 ορεινοί αγώνες :
1.    Αγώνας 24,2 χιλιομέτρων
2.    Αγώνας 10,9 χιλιομέτρων
 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
 ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ :
Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας. 
ΑΓΩΝΑΣ 24,9   ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
·      ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΓΩΝΑ :
Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 24,2 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1610 περίπου μέτρων. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο, ενώ σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του.
Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον.
Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς στην πορεία των αθλητών, χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφεύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή/τρια που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.
Είναι η ίδια με τη διαδρομή του αγώνα του 2014.
Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 5 ώρες.
Ενδιάμεσα θα υπάρχουν σημεία αποκλεισμού, με το πρώτο στα 10,8 χιλ στον 4ο σταθμό τροφοδοσίας με όριο 3,30 ώρες και το δεύτερο στα 14,5 χιλ. στον 5ο σταθμό τροφοδοσίας με όριο 4,00 ώρες.
Αθλητές που φθάνουν στα σημεία αποκλεισμού μετά το αντίστοιχο χρονικό όριο, θα πρέπει να παραδώσουν τον αριθμό τους και να μετακινηθούν στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.
 ·      ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ :  10 : 00  πμ.
 ·      ΣΗΜΑΝΣΗ :
Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις ενώ θα υπάρχουν πινακίδες ανά χιλιόμετρο.
 ·      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Θα υπάρχουν οι κατηγορίες : Ανδρών και Γυναικών.
Μόνο για τους άνδρες θα υπάρχουν και οι ηλικιακές κατηγορίες :
 1.         Νέων ανδρών έως 28 ετών ( γεννηθέντες από το 1987 και μετά).
2.        Ανδρών έως 42 ετών (γεννηθέντες από το 1973 έως και το 1986).
3.         Βετεράνων ανδρών άνω των 42 ετών (γεννηθέντες από το 1972 και πριν.)
·      ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των αθλητών/τριών είναι  15 ευρώ.
Στο κόστος περιλαμβάνονται : δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, αναμνηστικά και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση για τον αγώνα των 24,2 χιλ. θα είναι 400 αθλητές. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν. 
ΑΓΩΝΑΣ 10,9  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
·      ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΓΩΝΑ :
Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 10,9 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 790 μέτρων. Παρόλο το μικρό σχετικά μήκος της διαδρομής, αυτή κινείται σε πεδίο δύσκολο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του.
Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον.
Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς στην πορεία των αθλητών, χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφεύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή/τρια που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.
Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι του μεγάλου αγώνα.
Προσεγγίζοντας το 2ο σταθμό τροφοδοσίας (υψόμ. 990 μ.) η διαδρομή ακολουθεί τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του μεγάλου αγώνα και επιστρέφει στην Αμφίκλεια.
Χρονικό όριο τερματισμού δεν υπάρχει.

·      ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  ΑΓΩΝΑ :  9 : 15 πμ
 ·      ΣΗΜΑΝΣΗ :  Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις.
 ·      ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
 ·      ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές / τριες είναι    10 ευρώ.
 Στο κόστος περιλαμβάνονται : δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, αναμνηστικά και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση για τον αγώνα των 10,9 χιλ. θα είναι 100 αθλητές / τριες.  Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν.

Για τους αθλητές και αθλήτριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας, είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Και για τους δύο αγώνες ισχύουν οι παρακάτω όροι :
 ·      ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΣ :
Οι αθλητές/τριες πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό κατάλληλης ειδικότητας ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε με δική τους ευθύνη στον αγώνα.
 ·      ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Θα διαρκέσουν από την Κυριακή 1 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015. 
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση του ποσού συμμετοχής μέσα σε 5 ημέρες στο λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 311 296010 97 δικαιούχος Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας Διόνυσος.  ΙΒΑΝ : GR47 0110 3110 0000 3112 9601 097.   
Στην κατάθεση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το όνομα του αθλητή/τριας
Η αποστολή της απόδειξης κατάθεσης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στη γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
 ·      ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΑΡΙΘΜΩΝ :
Η παράδοση των αριθμών θα γίνεται από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο εκκίνησης το Σαββάτο 25 Απριλίου 2015, από 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, από 07:00 – 09:00 με την επίδειξη τηςαστυνομικής ταυτότητας και της απόδειξης τραπέζης από την καταβολή της συμμετοχής.
 ·      ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΤΩΝ  ΑΘΛΗΤΩΝ :
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.
 ·      ΕΠΑΘΛΑ :
Κύπελλα για τους τρεις πρώτους των γενικών κατηγοριών και τους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.  
Μετάλλια για τους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών.
·      ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΩΝ  ΑΘΛΗΤΩΝ  ΚΑΤΑ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ :
Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός σταθμών υποστήριξης. Στους σταθμούς θα υπάρχουν ενεργειακά τρόφιμα και νερό. Κατά τη εξέλιξη του αγώνα υπάρχουν σημεία με πόσιμο τρεχούμενο νερό.
Για οικονομικούς αλλά κυρίως οικολογικούς λόγους, καθώς στους σταθμούς χρησιμοποιούνται χιλιάδες πλαστικά ποτήρια δημιουργώντας μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, η διοργάνωση αποφάσισε να μην προσφέρει νερό και ισοτονικό σε πλαστικά ποτήρια. Οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν δοχείο με το οποίο θα τροφοδοτούνται στους σταθμούς.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ
 Το Σαββάτο 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τρεις παιδικοί αγώνες στους δρόμους της Αμφίκλειας.
 1.      Αγώνας 800 μέτρων για παιδιά Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού (γεν.2006 – 2008)
2.      Αγώνας 1,200 μέτρων για παιδιά Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού (γεν.2003-2005)
3.      Αγώνας 2.200 μέτρων για παιδιά Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου (γεν. 2000 – 2002)
·      ΩΡΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΑΓΩΝΩΝ :  6 : 00 – 8 : 00 μμ

Η γραμματεία του παιδικού αγώνα για τις εγγραφές θα λειτουργεί από τις4:00 μμ μέχρι τις 6:00 μμ την ημέρα των αγώνων.
Τα παιδιά για τη δική τους υγεία και ασφάλεια θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό που να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Απαραίτητη είναι η δήλωση συγκατάθεσης του γονέα που θα υπογράψει στην γραμματεία.
Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα πάρουν μπλουζάκι του αγώνα και μετάλλιο συμμετοχής.

Από την οργανωτική επιτροπή.
ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ  2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.